Lidl počtvrté získal prvenství v soutěži Obchodník roku

20.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. března (ČTK) - Nejlepším tuzemským obchodníkem se opět stal diskontní řetězec Lidl, který v anketě Obchodník roku 2011 získal absolutní prvenství už počtvrté za sebou. Lidl zvítězil také v kategorii zaměřené na diskontní prodejny a získal i Cenu veřejnosti. Výsledky devátého ročníku ankety dnes zveřejnila společnost GE Money Bank, která soutěž organizuje. Lidl na konci loňského roku v ČR provozoval 226 diskontních prodejen.

"Letos prostřednictvím internetu a SMS zpráv hlasovalo rekordních 53.373 lidí," uvedl Josef Jehlík z GE Money Bank.

Internetovým obchodem roku 2011 se stalo Aukro.cz. V kategorii zaměřené na nediskontní obchodní řetězce zvítězila společnost Tesco Stores ČR. Ikea ČR obhájila prvenství mezi prodejci nábytku a OBI byla opět nejlepší v kategorii hobbymarketů. Nejlepším prodejcem drogistického zboží je řetězec dm drogerie markt a prodejcem spotřební elektroniky společnost Electro World.

V kategorii zaměřené na oděvy zvítězily prodejny C&A a nejlépe hodnoceným prodejcem obuvi je Deichman. První místo v kategorii prodejců sportovního oblečení a vybavení připadlo obchodům Sportisimo a specializovaným obchodem roku 2010 byla zvolena společnost Tescoma.

Soutěž Obchodník roku v předchozích ročnících přijali za svou obchodníci, kteří ocenění prezentují přímo na prodejnách i v propagačních materiálech. Výsledky soutěže pomáhají také spotřebitelům v orientaci na tuzemském maloobchodním trhu.

Seznam vítězů soutěže GE Money Bank Obchodník roku 2011

Kategorie Vítěz Absolutní vítěz Lidl Nediskontní obchodní řetězec Tesco Diskont roku Lidl Internetový obchod Aukro.cz Prodejce drogistického zboží dm drogerie markt Hobbymarket OBI Prodejce elektro ElektroWorld Prodejce nábytku IKEA Prodejce oděvů C&A Prodejce obuvi Deichmann Prodejce sportovního oblečení a vybavení Sportisimo Specializovaný obchod Tescoma Cena veřejnosti Lidl

Zdroj: GE Money Bank

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK