Chytrý Honza pro každého

12.04.2012 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Úspěšný server chytryhonza.cz vsadil na přímou pomoc zájemcům a porovná na jednom místě komukoli poplatky v bankách, povinné ručení, cestovní pojištění, hypotéky, ale i ceny plynu a elektřiny. Poprvé však na našem trhu nabízí i možnost investování do fondů – a jako na internetu vždy – nejlevněji.

V tomto prvním komplexním nástroji pro správu, porovnání a nákupu investičních produktů on-line drobní investoři dostávají na základě svého rizikového profilu nabídku nejlepších investičních produktů v jednotlivých kategoriích na trhu. Jde tak o další krok k cíli: řešit osobní finance na jednom místě.

Mezi 14 nabízenými investičními produkty převládají otevřené podílové fondy a modelová portfolia. V rámci alternativních investic budou mít investoři možnost také nakoupit on-line fyzické zlato a pro aktivní investory je připravena možnost zřízení obchodního účtu u makléřské společnosti. Kdo chce absolutní ochranu úspor, může využít garantované investice.

Výběr a poplatky

On-line výběr a nákup investičních produktů probíhá ve třech jednoduchých krocích a samotný prodej je podpořen rychlou telefonickou podporou od investičního specialisty. Nespornou výhodou také je, že investoři mohou prostřednictvím Chytrého Honzy investovat za bezkonkurenčně nejnižší vstupní poplatky na trhu: u peněžního trhu je nulový, u středně konzervativních (smíšených) 1 % a u dynamických (akciových) 2 %.

Například pokud běžný 30letý člověk, který si bude do důchodu spořit 2500 Kč měsíčně, a využije místo klasického poradce portál chytryhonza.cz, ušetří díky poplatkům v průměru 50 000 Kč,“ vypočítává Jiří Paták, výkonný ředitel chytryhonza.cz a dodává: „Nejde nám jen o zlevnění a zpřístupnění investování široké veřejnosti, ale také o celkově transparentnější přístup. Proto nabízíme jen čisté investice – tedy nástroje, které nejsou vázány na životní pojištění a jiné produkty, u kterých není na první pohled patrné, jak se úspory zhodnocují a kolik činí náklady.

Základ: investiční profil

Při volbě strategie zájemce zvolí základní parametry: na jak dlouhý horizont spoření plánuje, jaký podíl z úspor chce investovat a nakolik je riskaverzní. Podle odpovědí mu portál vybere přehlednou sadu vhodných nástrojů. Odborný garant projektu Petr Novotný, šéfredaktor Investičníweb.cz zvolil „výběrovou“ metodu, protože nabídka u nás přesahuje 1800 fondů, což je natolik nepřehledné, že v praxi nepoužitelné. Jakmile by se zájemci objevil podobný „telefonní seznam“, okamžitě by doslova utekl. Výběr se tedy zúžil na několik nástrojů v každé kategorii, což zároveň umožnilo přímé napojení na jejich producenty, kterých je celkem osm.

I na dalších portálech

Investor se na investiční platformu Chytrého Honzy dostane i z dalších míst po celém českém internetu. Kromě mateřského portálu, jsou do něj již od startu zapojeny také velmi navštěvované weby Finance.cz a Mall.cz a v nejbližší budoucnosti se plánují přidat i další významné finanční portály a některé největší mediální domy.

Chytrý Honza nepochybně nenahradí plnohodnotné finanční poradenství, ale pro středně kvalifikované klienty nabídne šikovnou a levnou cestu ke správě svých úspor, při pravidelném investování již od 500 korun měsíčně.

Autor článku

Petr Fejtek


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ