Centropol Energy loni zdvojnásobil tržby na 4,6 miliardy Kč

17.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. dubna (ČTK) - Tuzemský dodavatel energií Centropol Energy loni více než zdvojnásobil své tržby na 4,65 miliardy korun. Firmě se podařilo během loňského roku získat přes 141.000 nových zákazníků. ČTK to dnes sdělil mediální zástupce společnosti Martin Jonáš.

Nové zákazníky získal Centropol zejména z řad domácností. Letos očekává tržby kolem šesti miliard Kč. Informace o loňském zisku nezveřejnil.

"Podařilo se nám ale, také díky nejvýhodnější ceně, vyhrát několik výběrových řízení na dodavatele elektřiny pro firemní zákazníky, státní správu a samosprávu. Především tuto oblast bychom chtěli posilovat i v letošním roce," uvedl obchodní ředitel Centropolu Lukáš Pokrupa.

V letošním roce chce společnost získat dalších asi 50.000 zákazníků, a dostat se tak na celkový počet zhruba 300.000 odběratelů.

Centropol patří k hlavním tuzemským alternativním prodejcům plynu a elektřiny. Na trhu působí od roku 2007. V posledních letech získává tisíce klientů většinou na úkor velkých firem jako ČEZ či RWE.

V prvním letošním čtvrtletí změnilo prodejce elektřiny kvůli zajímavým cenovým nabídkám asi 164.000 zákazníků, což je meziročně o zhruba 21.000 více. U plynu přešlo v prvním čtvrtletí k jinému dodavateli 109.000 zákazníků, což je asi o polovinu meziročně více. Odborníci očekávají, že růst v počtu změn prodejců bude letos zpomalovat kvůli postupnému nasycení trhu.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK