MoneyExpo 2012 ukázala poprvé tzv. Live Trading Show

16.05.2012 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Součástí investičního a tradingového summitu MoneyExpo 2012 byla úplná novinka v podobě Live Trading Show, veřejném obchodování na reálných datech a reálných účtech. FOTOREPORTÁŽ

V rámci bloku Tváří v tvář trhu se v pátek ke stolům na hlavním pódiu, před téměř 1000 návštěvníky, okolo 15.00 usadili 4 profesionální obchodníci: Andrea Unger z Itálie, Davide Biocchi také z Itálie, Ludvík Turek z České republiky a John Carter ze Spojených států amerických.

Andrea Unger ukázal strategii na expiraci opcí

Po přibližně 30 minutové přípravě každý z obchodníků nastínil svá očekávání pro obchodní seanci. Andrea Unger otevřel hned v 15.30 obchod, který byl založený na strategii, která se váže k pátku, kdy expirují opce. Podle testů, které Andrea provedl, držel obchod až do 18.00. Jelikož pan Unger obchoduje mnoho mechanických strategiíí, ukázal své obchodní servery ve Stutgartu a v USA, na kterých běžely naživo desítky strategií a 2 z nich přímo při představení otevřely obchod. Jak při odpovědi na poslední otázku zmínil, jeho obchodní den prakticky nikdy nekončí. Jeho strategie pracují úplně nezávisle a prakticky neustále, když jsou trhy otevřené.

Davide Biocchi začaroval s italskými akciemi

Davide Biocchi se zaměřil na obchodování italských akcií. Soustředil se především na akcii energetické společnosti ENEL. Jeho přístup obchodování byl velmi krátkodobý. Na základě analýzy objemů obchodů a velikosti objednávek analyzoval, co na trhu dělají velcí hráči a jeho taktika byla obchodovat ve směru, ve kterém obchodují právě oni. Během celého bloku provedl tři živé obchody. Každopádně Davide obchodoval už před vystoupením na hlavním pódiu, takže za celý den měl obchodů mnohem více. Sám uvedl, že průměrně udělá 100-200 obchodů za den.

Ludvík Turek představil Market Profile

Ludvík Turek představil své obchodování založené významně na metodě Market Profile a toku objednávek do trhu. K těmto metodám využíval také své dlouholeté znalosti technické analýzy. Byl aktivní na více trzích, ale všechny jeho obchody se uskutečnily na měnových párech. Pan Turek zvolil pro obchodování před publikem velmi krátkodobý obchodní přístup, kdy spekuloval s velkými pozicemi na menší cenové pohyby. Během celého bloku provedl 8 obchodů a okomentoval i řadu tržních situací, během nichž propásl další obchodní příležitosti.

John Carter věřil vlastním indikátorům

John Carter obchodoval svou metodu založenou na jeho vlastních indikátorech. Jelikož v pátek byl expirační den pro opce, tak měl John očekávání, že se velcí hráči budou snažit manipulovat trh do oblastí, kde bylo vypsáno nejvíce opcí. Jeho obchodování je založené na analýze více časových rámců, přičemž se snaží využít krátkodobých návratů ceny, jako příležitostí pro otevření pozic ve směru dlouhodobějšího trendu. V souvislosti s tím spekuloval s akcií AAPL. Ke konci bloku také otevřel obchod na akciovém indexu Nasdaq.

Záměrem pořadatelů nebylo dělat „závody“ ve zhodnocení účtů jednotlivých obchodníků, ale i tak zúčastnění tradeři v pátek vydělali na české poměry velmi zajímavé peníze. Pro návštěvníky bylo především atraktivní to, že se sešli 4 obchodníci, kteří lidem naživo představili velmi rozdílné obchodní přístupy.

Galerie z Live Trading Show

Autor článku

Tomáš Skolek  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU