ÚOHS: DPMB nesmí podepsat smlouvu na sms jízdenky

05.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 5. června (ČTK) - Dopravní podnik města Brna (DPMB) nesmí v zadávacím řízení na provozovatele služby SMS jízdenek a podepsat smlouvu s vítězem tendru. Zakázal mu to Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který vydal předběžné opatření. ČTK to dnes řekl bez bližších podrobností tiskový mluvčí úřad Martin Švanda.

Tendr u ÚOHS napadla společnost Dial Telecom, která byla ze soutěže kvůli nesplnění kvalifikačních předpokladů vyřazena. Firma kritizuje hned několik podmínek tendru, které jsou podle ní nesplnitelné. "Budeme rádi, když v tomto případě ÚOHS v dalším stupni řízení celý tendr na SMS jízdenky v Brně zruší a bude vypsán nový, otevřenější ostatním uchazečům," uvedla dnes Martina Setunská ze společnosti Dial Telecom.

Dial Telecomu nejvíce vadí údajná neprůhlednost kritérií tendru. Cena má v hodnocení váhu 45 procent, deset procent je za termín spuštění a ze zbývajících 45 procent rozhodne "kvalita nabídky". Uchazeči tak podle firmy nevědí, co přesně bude posuzováno.

Firmě se ale nelíbí ani některé další podmínky. Provozovatel SMS jízdenky má například posílat peníze vždy k osmému dni v měsíci, operátoři přitom peníze posílají až k desátému dni. Neúměrná je podle mínění společnosti i požadovaná milionová pokuta za den nedostupnosti služby. Obtížně se prý dá splnit také požadavek, aby byl dopravní podnik do 15 minut informován o výpadku sítě.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK