Finančním ředitelem Telefóniky bude od srpna David Melcon

14.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. června (ČTK) - Finančním ředitelem společnosti Telefónica Czech Republic bude od srpna David Melcon. Jeho předchůdce Jesús Perez de Uriguen přechází do Telefónica Europe, kde bude zastávat pozici ředitele financí a controllingu. ČTK to dnes sdělil mluvčí české pobočky společnosti Hany Farghali.

Meclon má více než patnáctileté zkušenosti z telekomunikací. Do skupiny Telefónica přišel v roce 2001 z firmy Arthur Andersen. Pracoval v různých pobočkách skupiny Telefónica v Latinské Americe, ve Španělsku i jinde v Evropě.

Do vedení evropské Telefóniky nastoupil v roce 2007. V současnosti zastává pozici, na kterou má nastoupit Perez de Uriguen. Zároveň je členem výkonné rady společnosti Telfin Ireland. V letech 2010 až 2011 byl členem dozorčí rady německé telekomunikační společnosti Hansenet.

Telefónica patří k největším telekomunikačním skupinám světa. Její roční tržby jsou srovnatelné s velikostí státního rozpočtu České republiky. Česká Telefónica je největší tuzemskou telekomunikační firmou. Její mobilní služby využívá téměř pět milionů osob.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK