Po Praze schválila likvidaci ČMDS i brněnská členská schůze

06.01.2000 | ,
Domovská stránka


Likvidaci akciové společnosti Českomoravská družstevní spořitelna (ČMDS) včera schválila dílčí členská schůze v Brně. Stejný postup v úterý zvolili družstevníci v Praze. Poslední dílčí schůze, která definitivně rozhodne o osudu kampeličky, bude ve čtvrtek v Ostravě. ČTK o tom včera informovala mluvčí ČMDS Hana Jenčová.

Schválený společný návrh představenstva a členů ČMDS zahrnuje závazek, že do 30. září 2001 obdrží družstevníci minimálně 90 procent z vložené částky, a to po prodeji majetku družstva.

ČMDS omezila provoz svých 56 poboček 10. listopadu, na základě vlastní žádosti a následného rozhodnutí Úřadu pro dohled nad družstevními záložnami. Třetí největší kampelička v České republice s objemem vkladů kolem 1,4 miliardy korun tehdy přestala na dobu 60 dní přijímat vklady, provádět výplaty a platby, poskytovat úvěry a ručení za úvěry. Cílem omezení činnosti bylo najít prostředky pro možné vyplacení členů ČMDS a svolat členské schůze, kde měli družstevníci rozhodnout o dalším osudu kampeličky.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka