Sjednocení sazeb v pojistném znamená zlevnění pro muže

25.09.2012 | , Pojišťovna České spořitelny
Tiskové zprávy


Pojišťovna České spořitelny přichází od 1. října 2012 na trh s jednotnými sazbami pojistného pro muže a ženy. K témuž datu také představuje produktové novinky.  

Klientům nabídne dvojnásobné plnění při dopravní nehodě, dvě varianty pojištění velmi vážných onemocnění a prodlouží maximální dobu plnění v pojištění denního odškodného u dětí na 365 dnů.

„Patříme mezi první pojišťovny na trhu, které nasazují jednotné sazby na základě rozhodnutí Evropského soudního dvora. Přistoupili jsme ke sjednocení cen jejich vzájemným přiblížením. Ženy budou platit o něco více, mužům se cena za pojistku naopak sníží,“ uvedl Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny.

Sjednocení sazeb se ve FLEXI životním pojištění týká rizik pojištění smrti z jakýchkoliv příčin, velmi vážných onemocnění, invalidity a doživotní i kapitálové renty. Na ostatní doplňková a úrazová pojištění nemá rozhodnutí Evropského soudního dvora vliv. V návaznosti na firemní strategii – prosazování dostatečného finančního krytí pro případ vážných životních situací – přichází Pojišťovna České spořitelny s dvojnásobným plněním při úmrtí v dopravní nehodě a rozšiřuje pojištění invalidity a pojištění zproštění od placení pojistného o dlouhodobou péči.

Od 1. října 2012 bude FLEXI životní pojištění pro klienty ještě zajímavější:
- V případě úmrtí pojištěného při dopravní nehodě vyplatí pojišťovna dvojnásobek sjednané pojistné částky pro pojištění smrti následkem úrazu. Rozšířené krytí nenavýší sazby pojistného. 
- Nově si klienti u pojištění velmi vážných onemocnění vyberou mezi základní a kompletní variantou. Kompletní varianta obsahuje všechna současně sjednávaná velmi vážná onemocnění (24 VVO). Základní pak čtyři nejčastější VVO – infarkt myokardu, rakovinu, náhlou cévní mozkovou příhodu a totální ledvinové selhání. Základní skupina reprezentuje téměř 80 % všech závažných onemocnění.
- U pojištění denního odškodného dětí se prodlouží maximální pojistné plnění ze 180 dnů na 365 dnů. 
- Klienti nově mohou požádat o výplatu zálohového plnění k dennímu odškodnému, hospitalizaci a pracovní neschopnosti.
- Pojištění invalidity s jednorázovou výplatou pojistné částky a pojištění zproštění od placení pojistného se rozšíří o dlouhodobou péči. Jestliže bude klientovi přiznána invalidita 3. stupně nebo příspěvek na dlouhodobou péči (stupeň závislosti II a vyšší), vyplatíme mu sjednanou pojistnou částku.

Clipboard02_4.jpg



Podrobnosti k FLEXI životnímu pojištění jsou k dispozici na www.flexi.cz .

 

 


 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy