Plány na propouštění zaměstnanců v USA se v září vrátily k růstu

04.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 4. října (ČTK) - Plány na propouštění zaměstnanců ve Spojených státech v září stouply o téměř pět procent poté, co se v srpnu propadly na dvacetiměsíční minimum. Vyplývá to podle agentury Reuters z dnešní zprávy konzultační společnosti Challenger, Gray & Christmas.

Američtí zaměstnavatelé minulý měsíc ohlásili plány na propuštění 33.816 pracovníků. To představuje nárůst ve srovnání se srpnovými plány na zrušení 32.329 pracovních míst.

Za první tři čtvrtletí letošního roku zaměstnavatelé podle firmy Challenger naplánovali propuštění zhruba 386.000 lidí. To představuje meziroční pokles téměř o pětinu, napsala agentura Reuters.

"Propouštění je na úrovni z doby před hospodářskou recesí. Přijímání nových zaměstnanců se však bohužel na tuto úroveň nevrátilo," uvedla společnost Challenger. Dodala, že firmy od výraznějšího zvyšování počtu zaměstnanců odrazuje řada faktorů, včetně nejistoty kolem dluhové krize v eurozóně a známek pomalejšího hospodářského růstu v Asii.

Organizace ADP ve středu uvedla, že američtí soukromí zaměstnavatelé minulý měsíc vytvořili 162.000 nových pracovních příležitostí, což bylo více, než očekávali analytici. Oficiální údaje o zářijovém vývoji trhu práce v USA zveřejní v pátek vláda.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK