Sociální zabezpečení v jednotné Evropě

15.04.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Na první pohled není nic vidět, ani se o tom zatím moc nemluví. A přitom je to za dveřmi. Vstup republiky do EU je tady a dotkne se nás i v tak citlivé záležitosti jako je sociální politika a zaměstnanost.

Téma tohoto týdne: Život v EU

Pravidlo Práce se týká každého, kdo chce v jakékoliv členské zemi usadit a ať dočasně, nebo trvale pracovat.

Uznání diplomů a kvalifikace
Jediným problémem při hledání pracovních příležitostí v jiné členské zemi Evropské unie, který může nastat, je uznání diplomů a kvalifikace příslušného žadatele. Množství různých kvalifikačních stupňů a doplňující podmínky pro výkon profesí jsou v jednotlivých státech tak rozdílné, že zde problémy můžou nastat. To se netýká farmaceutů, zdrav. sestřiček, lékařů.

Nezaměstnaní
Nezaměstnaní mají také právo usilovat o práci ve všech členských zemích Evropské unie, a to v rámci tzv. potřebné doby. Většina států považuje za potřebnou dobu období šesti měsíců, některé členské státy se přiklánějí k období tří měsíců. Ale jakmile nezaměstnaný skutečně práci hledá, nemůže ho nikdo nutit k opuštění země (například prokáže-li se pozváním k výběrovému řízení nebo k pohovoru). Nezaměstnaní mají také právo pobírat dávky v nezaměstnanosti po dobu tří měsíců pobytu v jiné členské zemi, než je země jejich původu.

Sociální zabezpečení
Zaměstnanci mají také právo na sociální zabezpečení. Evropská unie chce dosáhnout souladu, nikoliv sjednocení systémů sociálního zabezpečení. V rámci svobody pohybu pracovních sil ve Vnitřním trhu se nesmí stát, že by zaměstnanec ztratil svá sociální práva. Všichni zaměstnanci mají právo na stejnou úroveň sociální ochrany (a za určitých okolností i jejich rodiny). To se týká především:

  • nemocenských dávek
  • dávek v mateřství
  • ochrany při pracovní neschopnosti
  • důchodového zabezpečení ve stáří
  • důchodové zabezpečení při ovdovění
  • pojištění pracovních úrazů
  • ochrany u nemocí z povolání
  • zabezpečení rodiny v případě smrti zaměstnance
  • prevence a ochrany při nezaměstnanosti
  • rodinných přídavků

Na druhé straně evropská legislativa neupravuje zvláštní druhy sociálních dávek, předčasné odchody do důchodu a nezabývá se otázkami týkajícími se penzijního připojištění.

Právo na dávky
Zaměstnanci z jiných zemí Evropské unie mají právo na tytéž dávky, které jsou přiznávány zaměstnancům - občanům země, ve které pracují, ale která není jejich původní vlastí. Například pokud země poskytuje bezúročné půjčky při narození dítěte nebo obecní byty svým občanům, musí je také na požádání poskytnout všem občanům - zaměstnancům z jiných zemí Evropské unie.

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky