AČSS: Seminář o dopadu právních předpisů na trh stavebního spoření

16.04.2004 | , Finance.cz
Domovská stránka


V Praze se ve dnech 15. - 16. dubna 2004 koná seminář  o dopadu právních předpisů na trh stavebního spoření. Seminář pořádá Asociace českých stavebních spořitelen společně s Evropským sdružením stavebních spořitelen.

Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS) ve spolupráci s Evropským sdružením stavebních spořitelen (EFBS) pořádá ve dnech 15. až 16.4.2004 odborný seminář „Právní předpisy EU s dopadem na stavební spoření“. Cílem tohoto semináře je seznámit pracovníky stavebních spořitelen, odbornou veřejnost  a zástupce ministerstev České republiky se současně platnými i teprve připravovanými předpisy Evropské unie, které se dotýkají problematiky stavebního spoření. Referáty přednesou odborníci na danou problematiku z řad spolupracovníků Evropského sdružení stavebních spořitelen a zástupci stavebních spořitelen z Německa a Rakouska.

Hlavními diskutovanými tématy bude problematika bankovního práva a bankovní regulace, platebního styku a právo ochrany spotřebitele. Tato oblast je jednou z priorit úřadující Evropské komise. Uvedené oblasti budou diskutovány nejen pod úhlem platných předpisů, ale také z pohledu připravovaných právních aktů, které se v nejbližší době stanou s velkou pravděpodobností rámcem pro tvorbu národních zákonů. Zazní také informace o zkušenostech rakouských stavebních spořitelen získaných v době po vstupu země do Evropské unie.

Pořádáním tohoto semináře naplňuje AČSS jeden ze svých hlavních cílů, tedy podporu myšlenky stavebního spoření a  vytváření vhodných podmínek pro fungování tohoto systému na českém trhu. Tato činnost má za cíl vytvářet prostřednictvím systému stavebního spoření příznivé podmínky pro financování bytových potřeb obyvatel České republiky. Významná je též již dnes velmi dobře fungující spolupráce s partnery v zahraničí. Jedním z hlavních partnerů je přirozeně EFBS, které je nadnárodní organizací s podobnými cíly jako AČSS.

Úkolem  EFBS je zastupovat zájmy svých členů v Evropské unii, zajišťovat informovanost svých členů o vývoji evropské integrace a o činnosti orgánů Evropské unie a podporovat a zintenzivňovat výměnu informací a zkušeností mezi svými členy na poli financování bydlení a bytové politiky.

Zdroj: Tisková zpráva AČSS

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka