Co týden dal? Příští rok opět zdraží elektřina!

26.10.2012 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Domácnosti a podniky si příští rok znovu připlatí za elektřinu kvůli dotacím obnovitelných zdrojů. Podle předběžných odhadů kvůli novému nastavení pravidel elektřina pro domácnosti zdraží od dvou do čtyř procent. Více nejen o tomto tématu v našem pravidelném týdením přehledu.

Posledních 7 dní ve světě

Míra nezaměstnanosti ve Španělsku se ve třetím čtvrtletí vyšplhala na rekordních 25 procent z 24,6 procenta v předchozích třech měsících.
Více informací

Spotřebitelská důvěra v Německu se překvapivě zlepšuje. V listopadu by se podle údajů výzkumného institutu GfK měla dostat na nejlepší úroveň za více než pět let.
Více informací

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics ve třetím čtvrtletí téměř zdvojnásobil čistý zisk na rekordních 6,56 bilionu wonů (115 miliard Kč) díky silné poptávce po chytrých telefonech Galaxy.
Více informací

Americký softwarový obr Microsoft zahájil kampaň na podporu svého nového operačního systému Windows 8. S jeho pomocí chce firma smazat rozdíl mezi osobními počítači a tablety, k čemuž nový systém vybavila například dotykovým rozhraním. Microsoft ukázal také nový tablet, jemuž říká Surface.
Více informací

Slovensko letos čeká nový rekord ve výrobě osobních automobilů. Podle odhadu místního sdružení automobilového průmyslu firmy vyrobí až 850.000 osobních automobilů. Loni to bylo o 200.000 méně.
Více informací

Evropské podniky nyní zažívají nejhorší časy od doby, kdy se eurozóna dostala z poslední recese. Ukázal to souhrnný index aktivity, který v říjnu podle předběžných údajů organizace Markit klesl na 45,8 bodu.
Více informací

Americká společnost Facebook se postarala o velké překvapení; její čtvrtletní výsledky hospodaření totiž ukázaly, že provozovatel největší komunitní sítě světa má z reklamy na mobilních zařízeních mnohem větší tržby, než se čekalo.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Vláda bude muset pravděpodobně v přepracovávané verzi státního rozpočtu na příští rok přistoupit k plošným škrtům nebo omezení investic. Krátkodobě by přitom zvýšení daně z přidané hodnoty (DPH) zřejmě mělo menší negativní dopad na ekonomiku než plošné škrty.
Více informací

Banky v Česku za tři letošní čtvrtletí poskytly občanům 53.047 hypotečních úvěrů za téměř 88 miliard korun, což byl meziroční nárůst objemu nově poskytnutých úvěrů o 3,2 procenta.
Více informací

Český průmysl se na přelomu roku výrazně neoživí a ekonomika jako celek v letošním roce vykáže pokles reálného HDP meziročně kolem jednoho procenta. Vyplývá to z průzkumu Svazu průmyslu a dopravy.
Více informací

Domácnosti a podniky si příští rok znovu připlatí za elektřinu kvůli dotacím obnovitelných zdrojů. Vláda totiž schválila návrh, který předpokládá zvýšení dotací o sedm miliard korun, stát však zároveň sníží svůj příspěvek.
Více informací

Tržní ceny bytů v Česku se ve třetím čtvrtletí ve srovnání s předchozím obdobím mírně snížily o procentní bod. Mírně zlevnily i rodinné domy, ceny pozemků naopak dlouhodobě rostou.
Více informací

Nejefektivněji se v Česku podniká v chemii, dopravě a potravinářském průmyslu. Na opačném konci žebříčku efektivity jsou vzdělávání, ubytování a stravování. Vyplývá to modelu pro měření efektivity oborů a firem.
Více informací

Finanční úřady do poloviny října vybraly na dani z přidané hodnoty (DPH) zhruba 200 miliard korun, což je v meziročním srovnání nárůst o přibližně 800 milionů korun. O téměř devět miliard více vybral stát na dani z příjmu právnických osob, tedy 102 miliard korun.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.

Autor článku

Michal Ruml  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU