Deutsche Bahn žádá odškodné od dodavatelů včetně Moravia Steel

20.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 20. prosince (ČTK) - Německá státní železniční společnost Deutsche Bahn požaduje kvůli kartelu odškodné 550 milionů eur (téměř 14 miliard Kč) od několika dodavatelů kolejí, včetně české firmy Moravia Steel. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Vyjádření Moravia Steel ČTK shání.

Žaloba je namířena rovněž proti německým firmám ThyssenKrupp a Vossloh a bývalému majiteli jedné z divizí společnosti Vossloh.

Německý regulační úřad v červenci vyměřil čtyřem výrobcům a dodavatelům železničních kolejí pokutu 124,5 milionu eur (přes tři miliardy Kč) za kartelovou dohodu o cenách a zakázkách. Pokuta se týkala firem ThyssenKrupp, Vossloh a dvou divizí rakouské společnosti Voestalpine. Úřad uvedl, že kvůli tomuto kartelu vyšetřuje i další podniky.

Deutsche Bahn tehdy upozornila, že bude kvůli kartelu požadovat odškodné ve výši minimálně 100 milionů eur. Firma dnes uvedla, že se snažila s účastníky kartelu dohodnout mimosoudně, ale někteří z nich rozhovory přerušili. "Nevidíme jinou možnost, než uskutečnit právní kroky," dodala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK