Last Minute – hit letní sezóny

24.05.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Dovolená v tuzemsku může být mnohem dražší než dovolená u moře. Nevěříte? Zkuste využít výhodné nabídky cestovních kanceláří na poslední chvíli. Cena zahraničního zájezdu může být až o padesát procent nižší.

Téma tohoto týdne: Dovolená za pár korun

Při pohledu na stav svého účtu si spousta lidí říká, že se letos na letní dovolenou do ciziny asi jen těžko podívají. Maximálně tak do kempu k Máchovu jezeru. Ale to nemusí být pravda. Díky výhodným nabídkám cestovních kanceláří může taková zahraniční dovolená vyjít dokonce levněji než dovolená v Čechách.

Na poslední chvíli rapidně padají ceny zájezdů, a to i v plné sezóně. Cena takovéhoto zájezdu může být i o několik tisícovek nižší. Sleva se pohybuje od 10 až do 50%. Zájezd na poslední chvíli jistě ocení také všichni ti, kteří mají neradi dlouhé přípravy. Prostě se rozhodnete a jedete, na dlouhé přemýšlení moc času nezbývá.

Nabídka „Last Minute“ cestovních kanceláří je rok od roku širší. Na poslední chvíli se můžete podívat téměř kamkoliv. Ceny zájezdů jsou tím nižší, čím blíže je den odjezdu. Pár dnů před odjezdem může být cena zájezdu i poloviční. Daní za levnou dovolenou však může být menší komfort ubytování a nemožnost výběru. Na druhou stranu i za poloviční cenu máte k dispozici stejné služby jako všichni ostatní.

Chce to ale pevné nervy a mít možnost a odvahu rozhodnout se ze dne na den. Pokud se do toho pustíte, musíte počítat s tím, že na plánování a zařízení všeho kolem dovolené budete mít jen jeden až dva týdny, někdy i méně. Pokud uvažujete o dovolené na poslední chvíli je dobré si již předem některé věci zařídit. Především si v zaměstnání předběžně domluvit dovolenou a případně nakoupit i některé věci. Teprve potom začněte pátrat v nabídkách cestovních kancelářích.

TIP: Dovolenou mohou zlevnit různé slevové karty. Proto při každém nákupu a to nejen při pořizování dovolené nezapomeňte zapátrat v peněžence a zeptat se zda daná společnost nenabízí nějakou slevu, třeba na studentskou kartu. I  když sleva nemusí být ohromující, může potěšit.

Autor článku

Renata Pražáková  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky