Jackpot Sportky poprvé překročil 300 milionů korun

07.02.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. února (ČTK) - Superjackpot Sportky s prémií, kterou provozuje společnost Sazka sázková kancelář, poprvé v historii této hry překonal hranici 300 milionů; ve hře je aktuálně 303,1 milionu korun. Po středečním losování o tom dnes informoval mluvčí společnosti Václav Jalovecký.

Rekordní výše možná výhra dosáhla proto, že loterijní společnost na konci loňského roku přidala k běžnému jackpotu navíc stomilionovou prémii. Aby výherce získal celou tuto částku, musí vsadit všech deset sloupců na tiketu i dodatkovou hru Šance. To vyjde celkem na 170 korun.

Mnohem hůře půjde splnit druhou podmínku pro vyplacení rekordní výhry. Tou je nutnost uhodnout všech šest čísel v prvním nebo druhém tahu. Kromě toho však musí výherce správně tipnout ještě koncové dvojčíslí tiketu ve hře Šance. Pravděpodobnost, že by se tak stalo, je v případě deseti vsazených sloupců 1:69,9 milionu. Větší naději sázející má, že se mu například narodí paterčata.

Pokud by přece jen někdo vítězná čísla tipnul přesně, šlo by o nejvyšší výhru od zahájení číselných sázek v ČR. Dosud nejvyšší individuální výhra v číselné loterii Sportka padla v roce 2003, kdy si výherce připsal na účet 112,931.592 korun. Vůbec nejvyšší výhru 148,583 milionu korun si v dubnu 2002 rozdělili dva výherci. Na každého připadlo 74,291.514 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK