Kupte dovolenou na internetu

26.05.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Obíháte před dovolenou cestovní kanceláře a pročítáte desítky katalogů? Nemusíte. Stačí vám jediné: Internetové připojení a pár dobrých odkazů na ty správné portály. Internet pomůže...

Téma tohoto týdne: Dovolená  za pár korun

Jak už to tak bývá (a jak moc dobře víte) na internetu najdete opravdu všechno. Informace ze všech oblastí a ze všech koutů světa. Také hledání té nejkrásnější (i nejlevnější) dovolené může začít právě na světové pavučině. Existují jediněčné vyhledávací systémy, ale i známé portály jako je Atlas, Seznam, Centrum (odkazy níže) nabízejí svým uživatelům služby spojené s vyhledáním, objednáním a koupí konkrétních zájezdů.

Při výběru se obvykle rozhodujete podle základních kritérií:

  • Zájezdy typu: pobytové nebo poznávací.
  • Cílová země: Vyberete si konkrétní zemi, nebo vám na destinaci nezáleží
  • Termín odjezdu: Máte jedinečnou šanci zvolit si podle toho, kdy vám dal šéf dovolenou, nebo vám to taky může být jedno a necháte to osudu (a nejlepší nabídce)
  • Cena: Někomu na ceně nezáleží, někde preferuje zájezdy levné, jiný luxusní. Zadat si můžete maximálně možnou cenu, kterou jste ochotni za zájezd zaplatit

Jak to pokračuje
Dovolenou snů jste si vybrali a teď se ptáte co dál.

  1. Pečlivě zvažte nabídku
  2. Vyberte správný termín odjezdu (odletu)
  3. Prostudujte, co všechno je v ceně
  4. Vyplňte objednávkový formulář a odešlete jej
  5. Čekejte

Po vyplnění a odeslání formuláře se vám (obvykle telefonicky) ozve telefonista a doladí s vámi podrobnosti a nejasnosti. Pak vás vyzve k zaplacení a následně jen čekáte. Na co? Na voucher! Je to snadné.

Výhody
Tak jako vše na internetu jsou i u objednávek a koupě zájezdů přes internet rychlost, přehlednost a hlavně: Cena! Stejný zájezd koupený na přepážce cestovní kanceláře nebo agentury vás přijde o pěkných pár tisícikorun dráž, než pořízený přes internet.

Hlavní portály prodávající zájezdy:

  • www.zajezdy.cz
  • zajezdy.atlas.cz
  • dovolena.centrum.cz
  • dovolena.seznam.cz

Další finanční tipy a triky najdete na http://www.finance.cz/aktuality

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky