Dovolená na splátky

27.05.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Nemáte peníze na dovolenou? Nevadí! Některé cestovní kanceláře začaly spolupracovat se splátkovými společnostmi a nabízejí zajímavou možnost nákupu dovolené na splátky.

Nabídka „dovolené na splátky“ od cestovních kanceláří se pro vás může stát velmi zajímavou. Můžete tak odjet na dovolenou, i když na ní v dané chvíli nemáte dostatečnou finanční hotovost. Další výhodou je možnost vybrání si luxusnější dovolené, než za normálních podmínek, tedy v případě placení celé částky najednou.

Zdrojem informací pro vás mohou být internetové stránky splátkových společností, kde je uvedeno, s jakou cestovní kanceláří spolupracují. Dovolenou si pak zařídíte ve vybrané cestovní kanceláři, která je propojena se splátkovou společností pomocí počítače. Do CK si tedy donesete pouze potřebné doklady.

Pro uzavření smlouvy se splátkovou společností budete potřebovat tyto dokumenty:

  • občanský průkaz
  • potvrzení o výši příjmu
  • doklad, na kterém bude uvedeno trvalé bydliště (SIPO nebo výpis z bankovního účtu nebo faktura za telefonní účet, …)

K uzavření smlouvy můžete taky využít i jednu ze dvou možností pojištění pro případ nenadálé události. O jaké události jde?

  • trvalou invaliditu, dlouhodobou pracovní neschopnost a smrt
  • trvalou invaliditu, dlouhodobou pracovní neschopnost, smrt a ztrátu zaměstnání

Výše pojistného se váže na jeho druh. Jestliže si zvolíte první možnost, pak budete platit okolo dvou procent každý měsíc navíc z měsíční splátky. U druhé nabídky se jedná přibližně o 4,5% z měsíční splátky.

Autor článku

Petra Niedlová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky