Záruka kvalitního tisku: originální spotřební materiál

18.03.2013 | , Hewlett-Packard
Tiskové zprávy


Tonery tvoří podstatnou část nákladů na provoz laserových tiskáren. Často jsou cílem prvoplánové snahy ušetřit nákupem neoriginálních tiskových kazet. Úspora je zde pouze zdánlivá.

Tonerové kazety tvoří 70 % systému zpracování obrazových dat tiskáren HP LaserJet. Byly navrženy pro bezproblémovou práci s tiskárnou a jsou výsledkem intenzivního výzkumu, vývoje a testování. Tisk s černými tiskovými kazetami HP, použitelnými ve všech nových domácích i firemních tiskárnách HP LaserJet, může vyjít až o 50 % méně než stejný tisk s použitím průměrné repasované černé tiskové kazety. Ptáte se jak to, když pultová cena originálních tonerů na první pohled tomuto tvrzeni neodpovídá? Skutečné náklady na tisk netvoří jen kupní cena toneru, jsou součtem zjevných a skrytých výdajů. Ty skryté se týkají nákladů spojených s problémy se spolehlivostí, kvalitou, skutečnou výtěžností a dopadem na životní prostředí. Výpočet vychází z průměrných výsledků studie společnosti QualityLogic, která porovnávala spolehlivost černých tonerů(1).  Výpočet zahrnuje výdaje na výměnu kazety, opětovný tisk nekvalitně vytištěných stránek a odhadované pracovní náklady.

HP_1.jpg

Nejnovější generace originálních černých tiskových kazet HP LaserJet s energeticky úsporným tonerem umožňují ušetřit s každou vytištěnou stránkou až 35 % energie(2). Mimořádné možnosti úspor nabízejí velkokapacitní tiskové kazety HP LaserJet. Tyto kazety s označením „X“ obvykle ušetří až 25 % nákladů na tisk jedné stránky v porovnání se standardními tiskovými kazetami HP LaserJet. Balení se dvěma kusy tiskových kazet HP LaserJet je zase ideální pro velkokapacitní tisková prostředí. Úspora nákladů je až o 10 % vyšší ve srovnání s použitím samostatných kazet.

Kvalita
Promyšlené složení toneru HP zajišťuje nejen jeho dokonalé umístění a interakci s papírem, ale i přesné řízení během celého procesu tisku díky tiskovému systému HP. Společnost QualityLogic testovala výkon černých tiskových kazet HP v porovnání s repasovanými kazetami(1). Z výsledků vyplývá, že více než 30 % posuzovaných stránek vytištěných pomocí repasovaných tiskových kazet bylo jen omezeně použitelných nebo zcela nepoužitelných. Ovšem 96 % posuzovaných stránek vytištěných pomocí originálních tiskových kazet HP LaserJet bylo přijatelných pro všechna použití.

Záruka
Originální tiskové kazety HP jsou také garancí záruky od Hewlett-Packard. A to nejen na ně samotné, ale dokonce i na tiskárnu, v níž jsou používány. Pokud vyjde najevo, že přímou příčinou poruchy nebo poškození tiskárny je tisková kazeta jiné značky, společnost HP neuhradí náklady spojené s opravou nezbytnou kvůli použití takové kazety. Ve studii QualityLogic se u 51 ze 168 testovaných repasovaných tiskových kazet objevil nějaký problém(2). Naopak u originálních tiskových kazet HP žádné takové problémy se spolehlivostí nenastaly.

Ekologie
Společnost HP plní svůj závazek dbát na praxi ohleduplnou k životnímu prostředí, uplatňovat energeticky účinné výrobní postupy a využívat ve všech svých produktových řadách ekologické komponenty, aby dosáhla co nejmenší uhlíkové stopy a co největší míry recyklace.

HP_2.jpg


(1)  V testovací studii provedené v roce 2008 firmou QualityLogic Inc. na objednávku společnosti HP byly porovnány originální tiskové kazety HP LaserJet, a to HP 10A (HP Q2610A) a HP 42A (HP Q5942A), pro tiskárny HP LaserJet 2300 (Q2473A) a HP LaserJet 4350 (Q5407A) se sedmi značkami repasovaných tiskových kazet prodávaných v Evropě. Studie testovala 24 tiskových kazetod každé značky. Všechny značky jsou prodávány v Evropě, ale dvě značky pro tuto studii byly zakoupeny v Severní Americe. Výpočet zahrnuje výdaje na výměnu kazety, opětovný tisk nekvalitně vytištěných stránek a odhadované pracovní náklady. Předpokládá se, že zákazník tiskne stejným dílem stránky určené pro externí distribuci, interní distribuci a individuální použití. Pracovní náklady vycházejí z mezd administrativních a technických pracovníků (kvalifikovaných) v západní Evropě uvedených ve studii Global Pay firmy Mercer.Podrobné informace naleznete ve zprávě společnosti QualityLogic na adrese www.Qualitylogic.com/tonertest.pdf

(2) Výpočty společnosti HP jsou založeny na studii společnosti QualityLogic provedené v roce 2010 na žádost společnosti HP porovnávající originální tiskové kazety HP LaserJet pro černobílý tisk s tonerovými kazetami od jiných výrobců, které jsou dostupné v Evropě, na Blízkém východě a v Africe. Pro studii byly použity tiskárny HP LaserJet P1505 a P4015 a tonery HP 36A a 64A. Více informací naleznete na adrese www.qualitylogic.com/EMEAmonotonertest.pdf. Výpočet zahrnuje papír, výměnu kazety a práci s opakovaným tiskem. Předpokládá se stejný počet stránek pro externí, interní i individuální použití. Cena za práci byla převzata z mezinárodní studie platů provedené společností Mercer v roce 2009. Předpokládá se pořizovací cena tiskové kazety HP ve výši 140 eur a cena kazety jiného výrobce než společnosti HP o 42 % nižší. Skutečné ceny, náklady a úspory se mohou lišit.

 

 

 

 

Autor článku

Reklamní sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy