Leasing nemovitostí

14.06.2004 | , Finance.cz
LEASING A SPLÁTKY


Rozšiřuje se Vaše firma? Nebo se jen chce přestěhovat do jiných prostor? Nemáte v této chvíli k dispozici dostatečný obnos a nechcete si brát úvěr? Pak je tu přímo pro Vás následující možnost financování.

V České republice stále přibývají leasingové společnosti, které nabízejí nákup nemovitostí pro právnické osoby s jejich pomocí. U většiny se sice minimální hodnota financování pohybuje od 20.000.000Kč, ale najdou se i takové společnosti, jejichž nabídky se může využít i k nákupu levnějších nemovitostí.

Druhy nemovitostí

Leasingové společnosti nabízejí možnost financování nemovitostí s pozemkem nebo i bez pozemku. Konkrétně se může jednat o nebytové prostory jako například kancelářské budovy, obchodní střediska, haly, sídla firem a jiné objekty. Leasing je možné také použít na samotný pozemek.

Jaké jsou výhody leasingu?

V případě, že nakupujete nemovitost za hotové, musíte vydat nemalou částku najednou. S leasingem tomu tak ale není. Cena majetku se rozloží do splátek, které budete hradit po dobu několika let. Díky tomu nebudou Vaše peníze vázané v nemovitosti, ale budete je moci použít na nákup jiného majetku. Další výhodou je, že leasingové splátky snižují daňový základ.

Zpětný leasing

Některé společnosti nabízejí svým klientům zpětný leasing. Jaký je rozdíl mezi finančním a zpětným leasingem? Při zpětném odprodáte leasingové společnosti nemovitost, která Vám ji na základě leasingové smlouvy pronajme, čímž vzniká leasing finanční. Nájemce tak po danou dobu splácí předmět a na konci jej od společnosti může odkoupit.

Všeobecné podmínky

Splátky leasingové společnosti bývají většinou měsíčně. Doba trvání smlouvy je minimálně osm let.

Společnost Minimální cena Poznámka
Commerzleasing Praha 100.000.000Kč pouze operativní leasing, možno financování i pozemků
DIL Immobilien-Leasing Praha 80.000.000Kč pouze operativní leasing
HVB Leasing Praha 20.000.000Kč
Immoconsult Praha 70.000.000Kč
Immorent ČR Praha 30.000.000Kč
ING Lease Praha 0Kč pozemky
Iva Leasing Cheb 0Kč
Raiffeisen-IMPULS-Leasing Praha 30.000.000Kč
Raiffeisen-Leasing Praha 80.000.000Kč
S Morava Znojmo 2.000.000Kč
Sincom Leasing Tábor pouze v návaznosti na leasing technologií

Zdroj: Asociace leasingových společností

Autor článku

Petra Niedlová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: LEASING A SPLÁTKY