Pojištění a internet

14.06.2004 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Internet umožňuje řadu věcí, které šetří čas a často i peníze. Jednou nich je také možnost uzavírání finančních produktů. A co vy uzavřeli byste si pojištění přes internet?

V naší poslední anketě sekce Pojištění jsme se vás ptali, zda byste si uzavřeli pojištění přes internet.

Uzavřít přes internet lze řadu pojištění  a také 26 % z vás by tomuto způsobu dalo přednost. Dalších 28 % by si pojištění přes internet také uzavřelo, ale již jen u některých produktů. Například  možnost uzavřít cestovní pojištění přes internet ocení, především ti, kteří nechávají věci na poslední chvíli. Potom se jim může stát, že v předvečer odjezdu zjistí, že zapomněli na pojištění a potom poslední možností jak vše stihnout je právě internet. Čtvrtina odpovídajících naopak pojištění přes internetu nevěří a raději dávají přednost osobnímu kontaktu, ať již přímo na pobočce pojišťovny nebo návštěvy poradce doma. Zbývající část respondentů si nehodlá v nejbližší době pojištění uzavřít.

Stejně jako i v jiných oblastech, tak i u pojištění platí, že při uzavírání pojištění přes internet, je třeba mít dostatek informací o produktu. Zatímco například již výše uvedené cestovní pojištění je ideální pro uzavření přes internet, existuje řada dalších pojištění, kde klient ocení, že   může položit dopující otázky a blíže se s možnostmi pojištění seznámit. Ale je na každém, aby se rozhodl a zvolil pro sebe ten nejlepší způsob.

Některé druhy pojištění můžete také uzavřít na našem Prodejním centru na adrese https://prodej.finance.cz.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ