Co týden dal? Daňové změny odsunuty až o rok později

05.04.2013 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Ministerstvo financí upustilo od záměru posunout platnost všech schválených daňových změn o rok dříve, tedy na 2014. Zrušení výpočtu ze superhrubé mzdy, snížení limitu na odpočet úroků z hypoték nebo plné spuštění Jednoho inkasního místa tak začne až od roku 2015.

Posledních 7 dní ve světě

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics v prvním čtvrtletí meziročně zvýšil zisk o 53 procent na 8,7 bilionu wonů (153 miliard Kč). Vyplývá to z předběžných výsledků společnosti, která je hlavním konkurentem amerického technologického gigantu Apple na trhu s chytrými telefony.
Více informací

Americká internetová sociální síť Facebook představila soubor aplikací s názvem Home, určený pro chytré mobilní telefony založené na nejpoužívanějším systému Android. Nový software má hlouběji integrovat nejpopulárnější sociální síť světa s mobilním telefonováním.
Více informací

Prodej nových osobních automobilů v Německu se v březnu oproti loňsku snížil o asi 17 procent. Uvedl to dnes Svaz mezinárodních výrobců automobilů (VDIK). Minulý měsíc se na největším automobilovém trhu v Evropě prodalo 281.000 vozů. Prodej nových osobních vozů v zemi klesl i za celé první čtvrtletí, a to o 12 procent ve srovnání se stejným obdobím loni.
Více informací

Zisky rakouské pojišťovny Vienna Insurance Group (VIG) v loňském roce dosáhly rekordních úrovní. Zasloužil se o to zejména dobrý výkon na domácím a českém trhu, sdělila dnes společnost, která je jedničkou českého pojišťovacího trhu. Uvedla také, že poprvé získala většinu předepsaného pojistného v zemích střední a východní Evropy.
Více informací

Obří americká hypoteční agentura Fannie Mae hospodařila loni s rekordním ziskem 17,2 miliardy USD (asi 346,8 miliardy Kč), zatímco o rok dříve byla ještě ve ztrátě. Hospodaření firmy podpořilo oživení na trhu s bydlením, kde klesl objem nesplácených úvěrů. Zvyšují se přitom i ceny domů.
Více informací

Regulační orgány šesti velkých zemí Evropské unie vyzvaly provozovatele nejvyužívanějšího světového internetového vyhledávače Google, aby změnil svůj přístup k ochraně soukromých dat uživatelů. Na společném postupu vůči Googlu se dohodly úřady na ochranu údajů ve Francii, Německu, Británii, Itálii, Španělsku a Nizozemsku.
Více informací

Nezaměstnanost v zemích eurozóny letos v únoru zůstala na rekordní úrovni 12 procent. Zvýšila se v celé Evropské unii, kde je bez práce 10,9 procenta lidí. Eurostat odhaduje, že v únoru nemělo v EU práci 26,338 milionu lidí, z toho 19,071 milionu v eurozóně.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Ministerstvo financí upustilo od záměru posunout platnost všech schválených daňových změn o rok dříve, tedy na 2014. Zrušení výpočtu ze superhrubé mzdy, snížení limitu na odpočet úroků z hypoték nebo plné spuštění Jednoho inkasního místa tak začne až od roku 2015. Vyplývá to z návrhu zákona o změně daňových zákonů, který 28. března poslalo ministerstvo financí vládě.
Více informací

Zlevňování pohonných hmot u českých čerpacích stanic po třech týdnech ustalo a ceny opět začaly růst. Nejprodávanější benzin Natural 95 proti minulému týdnu zdražil o 14 haléřů na průměrných 36,44 koruny za litr. Cena nafty vzrostla o sedm haléřů na 35,89 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS.
Více informací

Za první tři měsíce vstoupilo do druhého pilíře penzijního systému 22.375 lidí. V březnu tak přibylo 8871 klientů. To je skoro stejný přírůstek jako v únoru. Informovala o tom Asociace penzijních fondů s tím, že čísla vyplývají z informací všech penzijních společností, které druhý pilíř nabízí. Penzijní společnosti očekávaly, že do druhého pilíře vstoupí do konce června asi půl milionu lidí.
Více informací

Evropský satelitní navigační systém Galileo, jehož centrála sídlí v Praze, by se do budoucna mohl rozšířit o další evropský vesmírný projekt Copernicus (GMES). Ten sdružuje pozorovací satelity, snímající jednotlivé oblasti Země, které pomáhají předvídat vznik živelných katastrof a podílí se na meteorologických předpovědích.
Více informací

Služba Poplatkyzpet.cz, která pro klienty bank získává zpět údajně neoprávněně inkasované úvěrové poplatky a zároveň usiluje o jejich zrušení do budoucna, prodloužila kvůli velkému zájmu termín pro zasílání plných mocí do 20. dubna. Původní termín byl konec března. K tomuto datu bylo společnosti BSP Lawyer Partners doručeno 105.000 plných mocí.
Více informací

Skupina autobazarů AAA Auto stanovila výkupní cenu svých akcií v rámci odchodu z burzy cenných papírů na 23,30 Kč za kus. Akcionáři obchodující na maďarské burze je budou moci prodat za 275,173 forintu za akcii. Vlastníci budou moci nabídnout akcie na obou trzích od 8. dubna.
Více informací

Nynější netradičně chladné počasí provázené vydatným sněžením může až o měsíc oddálit setí jarních plodin. To by mohlo negativně ovlivnit velikost a kvalitu sklizně, obávají zástupci zemědělských nevládních organizací. Protahující se zima komplikuje život i včelařům, kteří mají obavy, že v jejím důsledku uhyne část včelstev.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.

Autor článku

Michal Ruml


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU