Pegatron Czech propustí v Ostravě nejméně sto pracovníků

12.04.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 12. dubna (ČTK) - Společnost Pegatron Czech sídlící v Ostravě bude opět propouštět. Firmu opustí sto kmenových a zatím neupřesněný počet agenturních zaměstnanců. ČTK to dnes řekl personální manažer společnosti Zdeněk Svozil. Firmě se nepodařilo najít náhradu za strategického zákazníka, končí proto s výrobou set-top-boxů a LCD televizí, namísto toho se bude věnovat servisu a opravám.

"Celý byznys se bude měnit. Těm, pro které jsme dříve vyráběli, budeme dělat všechny druhy oprav a servisu. Restrukturalizace se týká i zaměstnanců," řekl Svozil.

Hromadné propouštění už firma oznámila úřadu práce. "Zaměstnanci tento měsíc dostávají výpovědi a odcházet budou k 30. červnu," řekl Svozil. O kolik se bude muset snížit počet agenturních zaměstnanců, zatím není jasné. Stovky pracovníků firma propustila už na konci loňského roku. Nyní v ostravském Pegatronu pracuje 640 kmenových a 200 agenturních zaměstnanců.

Pegatron Czech je od roku 2008 nástupnickou organizací ASUS Czech, která byla založena v roce 2002, od začátku roku 2005 jsou její výrobní a servisní kapacity soustředěny v Ostravě. Před několika roky už Pegatron přestal s výrobou stolních počítačů. Skupina Pegatron, sídlící v Tchaj-wanu, je významným celosvětovým výrobcem a poskytovatelem služeb v oblasti IT.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK