Polívka se proti konkurzu na farmu v Olšanech neodvolá

16.04.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Olšany (Vyškovsko) 16. dubna (ČTK) - Herec Boleslav Polívka se neodvolá proti konkurzu, který na jeho farmu v Olšanech na Vyškovsku vyhlásil minulý týden insolvenční soud. ČTK to dnes řekl jeho právní zástupce Miroslav Bartoň. Insolvenční správce Michal Edl se teprve rozhodne, jak bude dále postupovat. Nejprve si chce dát dohromady veškeré podklady, sdělil ČTK.

"Počkám, až mi dlužník předá veškeré podklady, zatím toho mnoho není. Musím se na farmu zajet podívat a je potřeba se domluvit s věřiteli," řekl ČTK Edl. Soud poslal Farmu Bolka Polívky do konkurzu minulý čtvrtek více než měsíc před plánovanou schůzí věřitelů, protože zákon jinou možnost ani nepřipouštěl.

Turistická atrakce malých Olšan se dostala do potíží kvůli tomu, že se Polívka rozhodl rozšířit hotel a postavit wellness centrum, na které dostal dotaci z peněz Evropské unie. Nestačila však na to, aby splatil veškeré pohledávky. Loni na podzim ho tak poslala do insolvenčního řízení Kaláb-stavební firma. V insolvenčním rejstříku nyní figuruje 55 pohledávek v hodnotě 56,3 milionu korun. Největším věřitelem je Regionální rada regionu soudržnosti Jihovýchod, která pohledává přes 20 milionů korun. Právě ona poskytla dotaci.

Polívka si přál, aby farma nadále fungovala jako celek, dokonce její provoz dotoval z vlastních peněz. I Olšany by rády viděly farmu funkční. Jaký však bude její další osud, nyní záleží na insolvenčním správci a věřitelích. Mimo provoz je farma od března, ještě ke konci loňského roku zaměstnávala 21 lidí. Její provoz byl loni ztrátový.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK