Amádeus Real chce u soudu po Ostravě 1,6 miliardy korun

30.04.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 30. dubna (ČTK) - Společnost Amádeus Real, která plánovala v centru Ostravy stavbu obchodního centra, žaluje město Ostravu o téměř 1,6 miliardy korun a úroky z prodlení za neuskutečněnou investici. ČTK to dnes řekla mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská. Developer, který se dlouhodobě k celé kauze nevyjadřuje, žalobu podal v polovině dubna k Obvodnímu soudu pro Prahu 1.

Společnost Amádeus Real loni v březnu odstoupila od kupní smlouvy na pozemky na náměstí Dr. Edvarda Beneše v centru města, kde měl stát plánovaný obchodní komplex. Developer od smlouvy odstoupil, poté co mu právě centrální městský obvod Moravská Ostrava nedal souhlas s umístěním stavby. Obvod nakonec souhlas dodatečně udělil. Město pak odstoupení od smlouvy písemně zpochybnilo.

"Celou žalobu postavila společnost Amádeus Real na nedostatečné součinnosti městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz v rámci udělení, respektive neudělení souhlasu s umístěním stavby pro územní řízení," uvedla Vojkovská.

Město, které odstoupení od smlouvy stále nepovažuje za platné, se už dříve s městským obvodem dohodlo, že soudní spor s developerem povede právě obvod. Tento krok kritizoval opoziční zastupitel a právník Petr Kausta (zvolen za hnutí Ostravak), který postup města označil za alibistický

mtk jpt

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK