Vítkova realitní CPI Group loni zvýšila zisk na 1,4 miliardy Kč

03.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. května (ČTK) - Realitní investiční skupina CPI Group miliardáře Radovana Vítka loni zvýšila čistý zisk o 26 procent na 1,4 miliardy korun. Hodnota majetku skupiny vzrostla na 64,7 miliardy korun, o rok dřív byla 57,2 miliardy Kč. Auditované výsledky skupiny dnes ČTK oznámila její mluvčí Michaela Winklerová.

Investice CPI Group do nemovitostí v loňském roce přesáhly 49,1 miliardy korun, o rok dřív to bylo 46,5 miliardy korun. Proti roku 2010 se loni zvýšily na skoro dvojnásobek. Skupině rostou také tržby z pronájmu nemovitostí, za období 2010 až 2012 se zečtyřnásobily a loni meziročně stouply o 52 procent na 2,8 miliardy korun. "Ve výsledku se plně promítly akvizice předchozích let, nová výstavba se stoprocentní obsazeností, dopronájem komerčních prostor a zvýšení nájemného v bytech v důsledku deregulace," uvedl generální ředitel Zdeněk Havelka.

CPI Group působí na českém a slovenském realitním trhu od 90. let minulého století a patří mezi nejvýznamnější domácí investory. Investuje v oblasti bydlení, kanceláří, maloobchodu, hotelového ubytování a logistických center. S více než 12.600 byty je CPI Group po RPG Byty druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení v České republice.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK