Co týden dal?

25.06.2004 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Mezi top události tohoto týdne lze zařadit doživotní trest pro masového vraha Marca Dutrouxe, explozi v hotelu, kde měl o dva dny později bydlet George Bush, nebo překvapivé zvýšení sazeb ČNB.

Posledních 7 dní ve světě

Exploze zazněla ve čtvrtek poblíž hotelu Hilton v tureckém hlavním městě Ankaře, v němž se měl o dva dny později ubytovat prezident USA George Bush. (Celá zpráva)

Belgičan Marc Dutroux byl za únos, znásilnění a zabití dívek odsouzen na doživotí. Jeho trestné činy šokovaly před téměř osmi lety celou zemi. (Více zde)

Do závěrečných bojů spěje fotbalové Mistrovství Evropy. Prvním semifinalistou se ve čtvrtek stalo Portugalsko. Věřme, že jej v neděli kolem půl 11 večer doplní také český národní tým!

Další horké zprávy ze zahraničí sledujte po zaregistrování na této internetové stránce!


Posledních 7 dní u nás

Mladí lidé do 26 let mohou při cestování vlakem v letním období využít nový průkaz Junior pas - léto. Cena za jeho vystavení činí 100 Kč. Více o této atraktivní nabídce si přečtěte zde!

Bankovní rada České národní banky překvapivě na svém čtvrtečním zasedání rozhodla o zvýšení klíčových úrokových sazeb. Tento krok má zabránit možnému přehřátí české ekonomiky. (Celá zpráva)  

Pražská Sparta si ve druhém předkole Ligy mistrů zahraje s kyperským týmem Apoel Nikósie. Rozhodl o tom páteční los v Nyonu. Detaily naleznete ve zpravodajství agentury Reuters.


Posledních 7 dní na našem serveru

Potřebujete být pravidelně informováni o dění na trhu s korunou? Zajímá vás vývoj hlavních světových měn? Chcete vědět, jak se obchodovalo včera a jaký je výhled na den dnešní? V sekci Kapitálový trh je pro vás každé ráno v devět hodin připraven Ranní měnový report. V sekci Bankovnictví na vás zase čeká aktuální nabídka účtů pro právnické osoby a podnikatele. Porovnejte si produkty bank podle vámi zvolených kritérií a vyberte ten nejlepší firemní účet.

O zajímavém investičním produktu si přečtěte ve čtvrtém dílu seriálu o certifikátech, který pro vás připravujeme ve spolupráci s vydavatelem časopisu Zertifikate Journal Martinem Svobodou. Mimoto vás jistě zaujme i rozhovor na téma Budoucnost kreditních karet.


Fin Triky

Od pondělí do pátku jsme vám tentokrát radili, prostřednictvím kterých finančních produktů je možné získat zdroje na zaplacení dovolené. Na to, který by pro vás byl ideální, se podívejte na stránce FinTriků.

Prodejní centrum: Uzavřete smlouvu on-line - rychle a výhodně!


STAVEBNÍ SPOŘENÍ = výhodný způsob spoření se státní podporou a pojištěnými vklady
Uzavřete on-line a získejte odměnu až 300 Kč!

PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ = bezpečný způsob, jak se zajistit na stáří s možností daňových úlev
Uzavřete on-line a získejte 50 % měsíčního příspěvku zpět!!


Poradenství: Dnes se ptáme našeho odborníka na oblast investic


OTÁZKA: Som cudzí štátny príslušník (SR) s trvalým pobytom mimo územia ČR (Žilina) pracujúci v ČR (zdravotníctvo). Mám záujem o kúpu pozemku a stavbu rodinného domu v ČR. Je to možné ?

ODPOVĚĎ: Situace s nákupem nemovitostí cizinci se změnila a zjednodušila vstupem ČR do EU (od 1.5.2004). Pro fyzickou osobu, občana země EU (tedy i pro občany SR), stačí, pokud má trvalý nebo i přechodný pobyt v ČR delší než 3 měsíce a může zde nabývat nemovitost (mimo zemědělské a lesní půdy, kde jsou přísnější pravidla). Vzhledem k Vašemu zájmu o koupi nemovitosti doporučuji kontaktovat solidní realitní kancelář, kde Vám s nákupem a vyřizováním pomohou a kde získáte přesnější informace.

Chcete se zeptat i Vy? Navštivte Poradenské centrum!


Anketa

Celý tento týden se vás na hlavní stránce našeho serveru ptáme, zda nakupujete finanční produkty přes internet. Potěšilo nás, že téměř 60% z vás již tuto možnost využilo. A co vy ostatní? Už jste viděli naše internetové prodejní centrum?

Autor článku

Jaroslav Paclík


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU