Co týden dal? S bankou je většina Čechů spokojena

24.05.2013 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


S bankou je v Česku spokojeno 74 % zákazníků. V meziročním srovnání spokojenost mírně klesla (o 0.7 %). Nejdůležitější jsou pro nás poplatky a kvalita poskytovaných služeb. To vyplynulo ze Zprávy o retailovém bankovnictví společnosti Capgemini a asociace Efma. Pokles indexu v ČR je podle generálního ředitele Capgemini Czech Republic Zdeňka Přibyla zapříčiněn především kvůli poplatkům, které jsou v ČR vnímány velmi citlivě. Více v pravidelném týdenním přehledu.

Posledních 7 dní ve světě

Spotřebitelská nálada v Německu roste již šestý měsíc za sebou a je nejvýše od září 2007. Díky růstu reálných mezd mají Němci sklon více utrácet, což dále posiluje naději na oživení největší evropské ekonomiky a zlepšuje i výhled pro celou eurozónu. Uvedl to výzkumný institut GfK.
Více informací

Skupina majitelů velkých amerických obchodů podala žalobu na vydavatele platebních karet Visa a MasterCard. Stěžují si na poplatky, které jim vydavatelé karet účtovali při každém použití karty. Obchodníci tak přerušili jednání o návrhu vyrovnání, podle něhož jim karetní společnosti měly zaplatit asi 7,2 miliardy dolarů (asi 144 miliard Kč) jako odškodné za přemrštěné poplatky.
Více informací

Pokles ekonomické aktivity v eurozóně se v květnu dál zmírnil, v Německu však zůstala v pásmu poklesu. Dnešní údaje agentury Markit z anket u nákupních manažerů evropských firem naznačují, že ve druhém čtvrtletí ekonomika měnové unie podle všeho opět klesne.
Více informací

Aktivita v čínském zpracovatelském průmyslu tento měsíc poprvé po sedmi měsících klesla a srazil ji zejména propad u nových zakázek. Dnešní předběžné údaje banky HSBC na základě anket u nákupních manažerů čínských firem zvýšily obavy o růst druhé největší ekonomiky světa.
Více informací

Wall Street příznivě přijal vystoupení šéfa centrální banky USA (Fed) Bena Bernankeho v Kongresu. Ten dal najevo, že ještě není vhodný čas k tomu, aby Fed začal ustupovat od své extrémně uvolněné měnové politiky, kterou poskytuje ekonomice podporu.
Více informací

V čele žebříčku nejcennějších značek světa BrandZ TOP 100 zůstal i v letošním roce výrobce počítačů a mobilních telefonů Apple. Jeho hodnota přesáhla 185 miliard dolarů (asi 3,8 bilionu Kč) a proti loňsku se zvýšila asi o jedno procento. Hodnota stovky nejdražších značek se pak zvýšila o sedm procent. Uvedla to na svých internetových stránkách společnosti Millward Brown, která žebříček od roku 2006 sestavuje.
Více informací

Spojené státy se nechaly příliš unést vládními úspornými opatřeními a tempo snižování jejich rozpočtového schodku je příliš vysoké. Uvedl to ve své zprávě v noci na dnešek Mezinárodní měnový fond. Navzdory vysoké nezaměstnanosti Washington hodlá v letošním roce snížit svůj rozpočtový schodek nejvíce za téměř polovinu století.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Celková důvěra v domácí ekonomiku po dubnovém poklesu v květnu vzrostla, zhoršení situace ale nadále předpokládá více podnikatelů a spotřebitelů než zlepšení. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 1,7 bodu na minus 3,6 procenta. Oznámil to Český statistický úřad.
Více informací

Regionální operační program Střední Čechy (ROP) získá půl miliardy korun navíc z evropských programů, které mají problém s čerpáním peněz. Tyto peníze půjdou hlavně do zvýšení kapacity mateřských školek a okrajově do středních škol, příměstské dopravy a sociální integrace. ČTK to Martina Semelková ze středočeského ROP.
Více informací

Přírodní kalamity způsobily loni klientům pojišťoven mnoho set tisíc škod v řádu několika miliard korun. Počet škod po řádění živlů proti předchozímu roku mírně klesl, jejich objem byl ale celkově vyšší. Rok 2012 tak byl co se týče přírodních katastrof pro pojišťovny opět relativně klidný. Jedinou kalamitou byly letní bouřky, které se ozývaly nárazově během celého léta, vyplývá z ankety ČTK mezi největšími pojišťovnami.
Více informací

Vodafone nabídne od pondělí firemním i nefiremním zákazníkům pět nových tarifů s neomezeným voláním a SMS od 249 do 1499 Kč měsíčně pod označením Red. Nejvyšší tarify obsahují i volné minuty pro roamingové volání a volání do zahraničí a až deset GB dat v rámci připojení k internetu. Firma to oznámila na dnešní tiskové konferenci.
Více informací

Skoro polovina obchodníků (44 procent), které v prvním čtvrtletí zkontrolovala během výprodejů Česká obchodní inspekce (ČOI), klamala spotřebitele. Inspektoři kontrolovali slevové akce, akční ceny a výprodeje u e-shopů i v kamenných prodejnách. Inspekce o tom informovala v tiskové zprávě. Z 1158 zkontrolovaných obchodů jich nevyhovělo 512, ČOI jim uložila pokuty v hodnotě téměř tři miliony korun.
Více informací

Vláda chce stanovit strop pro příspěvek na obnovitelné zdroje energie, který platí koneční spotřebitelé v ceně elektřiny. Řekl to po jednání s předsedkyní Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alenou Vitáskovou premiér Petr Nečas. Částku nad stanovený strop by měla platit vláda ze státního rozpočtu.
Více informací

V Česku je se svou bankou spokojeno 74 procent zákazníků, což je proti loňsku pokles o 0,7 procentního bodu. Celosvětově naopak index spokojenosti stoupl na 73,5 z předchozích 72,1 procenta. Vyplývá to ze Zprávy o retailovém bankovnictví společnosti Capgemini a asociace Efma, která vznikla na základě průzkumu a tzv. Indexu zákaznické zkušenosti mezi více než 18.000 bankovními zákazníky ve 35 zemích.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Autor článku

Roman Müller  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU