Aby vás z průšvihu nerozbolela hlava

09.07.2004 | , Finance.cz
FinTriky


V běžném životě se čas od času stane, že druhému způsobíme neúmyslně škodu. Může se nám to stát i na dovolené v zahraničí. Zde to pro nás může mít obrovské následky.

Téma tohoto týdne: Jak řešit problémy na dovolené

Amfora, kterou jste nechtěně rozbili v Muzeu Řecké historie byla opravdu vzácná. I když to možná nevíte, dá se pojistit i proti těmto rizikům. Toto pojištění se jmenuje POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI a nabízí ho většina tuzemských pojišťoven. Obecně můžeme pojištění odpovědnosti dělit takto:

  • odpovědnost za škodu způsobenou v běžném životě třetím osobám
  • odpovědnost za škodu způsobenou při výkonu povolání
  • odpovědnost za škodu způsobenou provozem vozidla (zařadili jsme do pojištění automobilů)
  • odpovědnost za škodu způsobenou v souvislosti s vlastnictvím nemovitosti
  • povinné smluvní pojištění odpovědnosti za škodu (vztahuje se na škody vyplývající z výkonu určité činnosti, některé profese mají toto pojištění povinné ze zákona (lékaři, daňový poradci, auditoři)

Než odjedete na dovolenou
Každý myslíme na to, abychom byli pojištěni proti úrazu, nemoci apod. Informace o pojištění odpovědnosti získáváme jen těžko a upřímně: Máme ho sjednané pro tuzemské případy? Většina z nás nikoliv a to je rozhodně chyba. Přitom toto pojištění je levné a kryje nám velkou škálu případných škod. Dříve než odjedete na dovolenou, sjednejte si pojištění odpovědnosti. Ušetříte si spoustu případných starostí.

Na našem serveru máte možnost uzavřít všeobecnou pojistku odpovědnosti za škodu občana z činnosti v běžném občanském životě. Tato konkrétní pojistka se vztahuje na škody, které způsobíte jiné osobě na zdraví, životě, věci, popř. finanční škodu, např. v souvislosti s vedením domácnosti a provozem jejího zařízení, při zábavě, při rekreačním sportu a dalších činnostech, které mají charakter běžného občanského života. Pojištění se také vztahuje na škody, které způsobí Vaše nebo Vámi opatrovaná domácí a drobná hospodářská zvířata. Pojištěni jste také při určitých činnostech pracovního charakteru.

Pojištěni i v zahraničí!
Toto pojištění Vám poskytuje pojistnou ochranu i pro případ škody vzniklé při přechodném pobytu v kterémkoliv evropském státě! A to je přesně ten produkt, který hledáte a který by neměl na cestách Evropou chybět.

Spolupojištěni
jsou, pokud žijí s Vámi ve společné domácnosti Váš manžel nebo druh, dále Vaše děti (i nevlastní), nejvýše však do 25 let jejich věku.

Další finanční tipy a triky jinak naleznete na http://www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky