České dráhy v dražbě prodaly hotel za 96 milionů korun

21.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. června (ČTK) - České dráhy v dražbě prodaly hotel v pražské Michli za nejnižší podání, které činilo bez deseti korun 96 milionů korun. ČTK to dnes řekl Pavel Divíšek, výkonný ředitel dražební společnosti Clanroy, která prodej nemovitého majetku železničního dopravce dlouhodobě zajišťuje. Jméno nového majitele objektu nesdělil.

Nový nabyvatel má nyní 60denní lhůtu na zaplacení částky, uvedl Divíšek s tím, že poté jej společnost nechá zapsat do katastru nemovitostí.

České dráhy hotelový komplex a ubytovnu prostřednictvím Clanroy zkusily prodat už loni v listopadu. Tehdy ale o objekt v Chodovské ulici za nejnižší stanovenou cenu 98,5 milionu korun neměl žádný z účastníků dražby zájem.

Hotelový areál disponuje užitnou plochou téměř 10.000 metrů čtverečních. V současnosti slouží k ubytování jako hotel Abito s kapacitou 128 pokojů. Před šesti lety objekt prošel rekonstrukcí.

Příští týden půjde do dražby další z velkých nemovitostí Českých drah. Půjde o historickou budovu v brněnské Kounicově ulici, ve které ČD stále sídlí a která by se měla nabízet k prodeji v úterý 25. června za vyvolávací cenu 190 milionů korun.

Clanroy s Českými drahami spolupracuje na prodeji majetku dlouhodobě. Specializuje se zejména na prodej kancelářských budov, rekreačních objektů a bytových domů.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK