Prazdroj zahájil provoz linky na nové nápoje; stála 143 mil. Kč

27.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Plzeň 27. června (ČTK) - Plzeňský Prazdroj zahájil provoz nové linky na výrobu piv s ovocnými šťávami, sladových nápojů a pšeničných piv, tedy takzvaných inovativních nápojů, jejichž prodeje nejvíce rostou. Investice za 143 milionů korun v plzeňském závodě posílí schopnosti podniku vycházet vstříc měnícím se přáním spotřebitelů, řekl ČTK marketingový ředitel největšího pivovaru v ČR Grant McKenzie.

"Jde o největší letošní investici Prazdroje do tří závodů v republice. Celkem letos budeme investovat do technologie kolem čtvrt miliardy korun, zhruba stejně jako loni," řekl manažer kapitálových projektů Jan Šik. Za deset let investoval Prazdroj v Česku 17 miliard Kč.

Linku uhradil pivovar z vlastních zdrojů. Má roční kapacitu 600.000 hektolitrů. "Do Plzně se tak mohla soustředit výroba piv Gambrinus a Birell smíchaných s ovocnými šťávami, sladového drinku Frisco (z Polska) a svrchně kvašeného pšeničného piva Fénix (z Nizozemska), které je nově také v lahvích. Až dosud Prazdroj využíval potřebné technologie pro výrobu těchto nápojů v sesterských pivovarech," uvedl McKenzie. Díky nové lince zvýší nákupy surovin a materiálu od českých dodavatelů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK