Polívka má šanci na část peněz z farmy v Olšanech

26.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 26. července (ČTK) - Krajský soud v Brně dnes ve zvláštním přezkumném jednání uznal v případu konkurzu Farmy Bolka Polívky na Vyškovsku pohledávky za více než deset milionů korun. Jsou mezi nimi i dvě pohledávky herce za téměř devět milionů korun. Polívka tak má šanci, že část peněz, které do farmy vložil, dostane zpět.

Kromě Polívkových pohledávek, které jsou ale nezajištěné a v případě zpeněžení farmy nemají přednost, dnes soud ještě uznal zejména pohledávku hercova přítele Alexandra Seidla ve výši 3,5 milionu korun. Seidl je díky odkoupení zajištěné pohledávky UniCredit Bank ve výši 326.000 Kč ve věřitelském výboru. Dnes naopak neuspěl s pohledávkou 7,5 milionu, kterou podal přes rodinnou firmu CYGNET. Soud ji na návrh insolvenčního správce, který popírá její pravost, neuznal.

Někdejší hercova farma je v konkurzu, protože jako společnost nebyla schopna splácet pohledávky. Dosáhly výše 56 milionů korun, soud prozatím uznal zhruba 50 milionů. Účetní hodnota areálu je kolem 40 milionů, podle odhadu insolvenčního správce společnosti Edl a partneři Michal Edl je však reálná prodejní cena 15 až 20 milionů korun.

Vedle Seidla jsou členy věřitelského výboru stavební firma Kaláb a Regionální rada regionu Jihovýchod. Farma koncem června opět začala fungovat v omezeném provozu, hostům je k dispozici hotel a restaurace. Prodána má být patrně letos na podzim.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK