CPI miliardáře Vítka plánuje další akvizice, posuzuje je ÚOHS

20.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 20. srpna (ČTK) - Realitní investiční společnost CZECH PROPERTY INVESTMENTS, a.s. (CPI) miliardáře Radovana Vítka chce koupit konkurenční Sidoti, a.s. a jejím prostřednictvím společnosti OC Spektrum, s.r.o., Luxembourg Plaza, a.s., Arkáda Prostějov, s.r.o., Besnet Centrum, a.s. a Rostock Property, a.s. Transakci začal posuzovat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to zjistila z webu úřadu.

ÚOHS vede pouze zjednodušené řízení. Rozhodnout o povolení spojení by měl do měsíce. Bude se zabývat oblastí pronájmu kancelářských prostor a pronájmu maloobchodních prodejních ploch.

Realitní investiční skupina CPI Group miliardáře Radovana Vítka loni zvýšila čistý zisk o 26 procent na 1,4 miliardy korun. Hodnota majetku skupiny vzrostla díky začlenění všech pořízených aktiv do konsolidačního celku na 64,7 miliardy korun, o rok dřív byla 57,2 miliardy Kč.

Firma Luxembourg Plaza v roce 2009 hospodařila s výnosy 206 milionů korun. Podle dostupných informací ji dosud vlastnily s napůl ENDURANCE ASSET S.á r.l. a ORCO PROPERTY GROUP S.A. Endurance asset společně s ENDURANCE finance vlastní i Besnet centrum.

vrn jpt

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK