Fandit doma je nuda. Jeďte do Atén!

05.08.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Letní dovolená pod olympijskou vlajkou? Proč ne? Vstupenky na olympijská sportovní klání jsou ještě v prodeji. Taková dovolená sice není nejlevnější, ale určitě na ni nikdy nezapomenete.

Téma týdne: Finance a olympiáda

V roce 2004 se olympijské hry vracejí do země svého vzniku Řecka. Ačkoliv olympijské hry v Aténách začínají již příští pátek, stále ještě není pozdě. Vstupenky jsou pořád k dispozici, i když na některé soutěže je jejich nabídka již hodně omezená a některá klání jsou dnes už beznadějně vyprodána.

Oficiálním agentem Českého olympijského výboru pro prodej vstupenek na LOH 2004 v Aténách je cestovní kancelář Egey Travel International Services. Volné vstupenky na jednotlivé olympijské soutěže jsou v prodeji on-line na www.ticketstream.cz (zde hledejte logo Atény 2004). Stačí si vybrat požadovanou akci a přesvědčit se, zda je k dispozici dostatek míst pro Vaši rezervaci. K dispozici jsou samozřejmě i podrobné informace o druzích vstupného (např. pro děti, důchodce, invalidy atd.) a konané sportovní akci. Po úspěšné on-line rezervaci vstupenek vám budou jejich originály doručeny do 5 dnů od jejich zakoupení (kurýrní služba je jich v ceně vstupenky). Nezapomeňte se při vstupu do areálu prokázat odpovídajícími doklady opravňujícími ke vstupu za tento druh ceny (např. ISIC karta).

A jaké jsou ceny vstupenek? Ceny všech lístků se pohybují od 420 do 35 000 Kč. Vstupenky na zahájení olympiády se dají pořídit za 14 000 až 28 000 Kč. Jen namátkou vybíráme z jednotlivých sportovních akcí:

Fotbal   520 - 730 Kč
Atletika   520 – 13 600 Kč
Volejbal   940 – 3 880 Kč
Basketbal   730 - 940 Kč
Gymnastika   1 570 – 5 140 Kč
Box   730 Kč
Plavání   1 360 - 2 200 Kč
Střelba   520 - 730 Kč
Vodní pólo   940 Kč
Tenis   940 - 2 620 Kč
Veslování a kanoe/kajak   520 – 1 360 Kč
Judo   1 150 Kč
Dráhová cyklistika   2 410 Kč

Vstupenky je možné objednat si také v balíčku s dopravou a ubytováním. Také na www.ticketstream.cz či přímo v cestovní kanceláři Egey Travel (www.egeytravel.cz). Cena třídenního pobytu v Aténách se pohybuje od 19 900 Kč plus ceny vstupenek na olympijská klání.

„Největší zájem je tradičně o atletiku, velký zájem je také o utkání úspěšných českých basketbalistek a trochu překvapivě se na špičce drží také jachting a jezdectví.“ uvedla nedávno cestovní kancelář Egey Travel.

Některé olympijské soutěže však můžete navštívit, aniž byste si na ně museli kupovat vstupenku. Podívat zdarma se můžete například na maratónský běh, chůzi, silniční cyklistiku či jachting.
Tak neváhejte a podpořte i vy naše reprezentanty přímo na sportovištích v Aténách!

A ještě jedno důležité upozornění. Minimálně dvě hodiny před zahájením jednotlivých soutěží na olympijských hrách v Aténách musí být diváci na sportovišti, aby stihli absolvovat bezpečnostní kontroly. Před zahajovacím a závěrečným ceremoniálem musí být návštěvníci na Olympijském stadionu už s tříhodinovým náskokem.

Další finanční tipy a triky najdete na stránce http://www.finance.cz/aktuality.

Novou přílohu o letních olympijských hrách v Řecku jsme spustili v pátek 6.8.2004.

Autor článku

Renata Pražáková


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky