Životní pojištění Kooperativy vzrostlo v pololetí téměř o polovinu

03.08.2004 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Nárůst o 25 procent vykázalo v letošním prvním pololetí předepsané pojistné Kooperativy, druhé největší pojišťovny českého trhu. Celkový objem předpisu dosáhl v prvních šesti měsících 12,6 miliardy korun.

"Výsledky ukazují, že se nám podařilo úspěšně zahájit spolupráci s bývalými klienty Pojišťovny ČS a stav kmenů převzatého neživotního pojištění se nám daří držet na původní úrovni. To je samozřejmě velmi pozitivní fakt, protože nikdy není zcela jisté, jak klienti zareagují na změnu pojistitele," uvedl ředitel komunikace a marketingu Kooperativy Martin Diviš. "Kromě toho byla úspěšně zahájena další fáze strategického partnerství, která spočívá ve vzájemném prodeji vybraných produktů mezi Kooperativou a Finanční skupinou České spořitelny," doplnil Diviš.

Kooperativě nejrychleji rostlo v prvním polovině tohoto roku životní pojištění - v meziročním srovnání téměř o polovinu a předpis dosáhl celkové výše přes 2,5 miliardy korun. "Růst v této oblasti přičítám jednak celkovému růstu tohoto segmentu pojistného trhu v ČR, jednak úspěchu inovovaných produktů Kooperativy. Předpokládám, že v rámci celého trhu by letos růst v životním pojištění mohl přesáhnout 15 procent," sdělil Martin Diviš.

Kooperativa, pojišťovna, a. s., je druhým největším pojišťovacím ústavem v České republice. Má základní kapitál ve výši dvou miliard korun a zaměstnává více než 3500 lidí. V roce 2003 předepsala pojistné v celkovém objemu přes 20 miliard korun. V současné době pojišťovna disponuje více než 260 obchodními místy, klientům je k dispozici také několik tisíc externích spolupracovníků.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ