ČSOB Pojišťovna je opět čtvrtá největší v Česku

04.08.2004 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Dobré obchodní výsledky v prvním letošním pololetí přispěly k tomu, že si ČSOB Pojišťovna vylepšila své postavení na žebříčku největších pojišťoven podle celkového předepsaného pojistného. To k 30. červnu vzrostlo na 3,104 miliardy korun, což podle předběžných údajů České asociace pojišťoven odpovídá pozici čtvrté největší pojišťovny v Česku.

Obchodní produkce z nových pojistných smluv, které pojišťovna uzavřela v prvním pololetí letošního roku, stoupla meziročně o více než 13 procent na 1,844 miliardy korun. Prodej životního pojištění přitom vzrostl na 523 milionů korun o cca 20 procent, a prodej neživotního pojištění o 10,6 procenta na 1,321 miliardy korun.

Halvní faktorem růstu prodeje bylo zejména povinné ručení, u kterého obchodní produkce vyskočila bezmála o 40 procent. „Potvrdily se tak údaje z počátku roku, které  naznačovaly, že zájem veřejnosti o nový typ cenově výhodnějšího povinného ručení bude vysoký,“ uvedl ředitel divize produktů neživotního pojištění ČSOB Pojišťovny Michal Kaněra. Od letošního roku mohou motoristé u ČSOB Pojišťovny získat slevy za místo bydliště a stáří vozidla, které mohou v souhrnu přesáhnout 30 procent základní ceny.

Úspěch u klientů jinak v průběhu prvního pololetí tohoto roku mělo i univerzální životní pojištění a  cestovní pojištění prostřednictvím internetu. "Zde se prodej meziročně zvýšil o 450 procent," uvedla mlučí ČSOB Pojišťovny Kateřina Hamerská. 

ČSOB Pojišťovna je univerzální pojišťovna, která nabízí životní i neživotní pojištění občanům, malým a středním podnikatelům i největším korporacím. Tři čtvrtiny jejích akcií vlastní belgická pojišťovna KBC Verzekeringen NV z nadnárodní skupiny KBC, zbylých 25 procent drží ČSOB.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ