Kolotoč olympijských sázek se roztáčí

09.08.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Start olympiády je za dveřmi. Reagují na něj i sázkové kanceláře, které začínají sázkařům nabízet první příležitosti sázek, i tipující, kteří pomalu přemýšlí o možných favoritech a pokukují po atraktivních kursech.

Sázet na výsledky našich i zahraničních atletů na olympijských hrách již lze prostřednictvím sázkové kanceláře Tipsport. „Poté, co už koncem července bylo možné na pobočkách vsadit na výsledek cyklistické časovky jednotlivců, mohou naši klienti v tuto chvíli na své tikety začít umisťovat také první atletické tipy. Vedle umístění v ostře sledovaném běhu na 100 metrů lze sázet rovněž na disciplíny, v nichž má Česká republika reálné šance na zisk medaile,“ uvedl ředitel pro vnější vztahy a mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek. Tipsport vypsal kursy na desetiboj, oštěp a výšku. Olympijské vítězství světového desetibojařského rekordmana Romana Šebrleho Tipsport například ohodnotil kursem 2,25:1. „Mezi favority je pak řazen i oštěpařský král a trojnásobný olympijský vítěz Jan Železný. Jeho kurs na zlato má hodnotu 3,5:1,“ dodal Lubomír Ježek.

Jste-li přesvědčeni, že naši atleti přivezou z Atén medaili, můžete si na to vsadit v rámci hry „Sázka na vítěze“ také na terminálech Sazky. Počítají se zlaté, stříbrné a bronzové medaile a vy můžete tipovat jak jejich přesný počet, tak i určitá vypsaná rozmezí. „Podle našich bookmakerů je nejpravděpodobnější, že čeští sportovci získají v Aténách 7 až 9 olympijských medailí. Příslušný kurs zde činí 2,20:1,“ uvedl Aleš Hegenbart z oddělení Public Relation společnosti Sazka. Zisk 10 až 12 získaných medailí je potom ohodnocen kursem 3:1.


Kolik medailí získá Česko na OH 2004?

Počet

Kurs
0 - 3
10,00
4 - 6
4,00
7 - 9
2,20
10 - 12
3,00
13 a více
6,00

Zdroj: Sazka

U Sazky lze momentálně tipovat i to, která země získá největší počet medailí. „Jednoznačnými favority jsou v tomto ohledu USA a Rusko,“ řekl Aleš Hegenbart.

První olympijské sázky nabídla také sázková kancelář Synot Tip. Vsadit si lze zatím na fotbalová utkání ve skupinách. Ostatní konkurenti do naší čtvrteční uzávěrky kurzy na výsledky olympijských klání ještě nezveřejnily. To již ovšem dnes nemusí být pravda. Proto vám na tomto místě doporučujeme i návštěvu jejich internetových stránek, kde zveřejňují pro tipující aktuální nabídku kurzů.


Internetové stránky sázkových kanceláří (aktuální kurzy, pobočky, pravidla sázení atd.)

Sázková kancelář

Minimální vklad
Chance
20 Kč
Fortuna
20 Kč
Tipsport
20 Kč
Sazka
10 Kč
Victoria-Tip
10 Kč
Synot Tip
10 Kč
Maxitip
20 Kč

Zdroj dat: Sázkové kanceláře


Zkušení „tipéři“ zatím vyčkávají a spíše monitorují nabídku sázkových kanceláří. Větší pozornost věnovali víkendovému startu tuzemských a zahraničních fotbalových soutěží.  „Kurzy k olympiádě jsem dosud nesledoval. Zatím dávám přednost fotbalu a sportům v nabídce dne,“ uvedl v jedné z brněnských sázkových kanceláří tipující Roman Ševela. „Na něco si určitě vsadím. Vidím to na kolektivní sporty a snad ještě atletiku. Zatím ale nevím, na co všechno budou vypsány konkrétní kurzy,“ sdělil Libor Kučera z Liberce.

Právě tipy na výsledky atletických disciplin budou zřejmě častým jevem. Právě v tomto sportovním odvětví totiž budeme mít velká želízka v ohni. V sektoru výškařů jím bude zejména Jaroslav Bába, mezi oštěpaři Jan Železný a v desetiboji Roman Šebrle s Tomášem Dvořákem. Sázkaři většinou hodně věří Janu Železnému. „Může se dostat do třetího místa,“ uvedl brněnský „tipér“ Jan Krejčí. Podle Libora Kučery by minimálně na bronz měl dosáhnout i Šebrle.


Další články na téma letní olympijské hry najdete v naší nové olympijské příloze! Spustili jsme ji pro vás v pátek 6. srpna
na této stránce!

Autor článku

Jaroslav Paclík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky