Lyžování ve Š. Mlýně zdraží asi o 7 pct, jeden den bude za 750 Kč

25.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Špindlerův Mlýn (Trutnovsko) 25. září (ČTK) - Lyžování v největším českém středisku Špindlerův Mlýn v Krkonoších letos podraží přibližně o sedm procent. Jednodenní skipas pro dospělého v hlavní sezoně zdraží o 7,1 procenta na 750 korun z loňských 700 korun. Novinkou je zavedení zvláštního ceníku pro vánoční a novoroční svátky, kdy jednodenní skipas vyjde dospělého na 850 korun. ČTK o nových cenách dnes informovala společnost Melida, která má areál od loňského listopadu v nájmu a provozování. Ceny skipasů ve Špindlerově Mlýne jsou tradičně nejvyšší v ČR.

Novinkami bude i zavedení takzvaných rodičovských a vratných skipasů. Vratným skipasem Melida nahradí dosavadní dopolední jízdenku, která v hlavní sezoně stála dospělého 630 korun. Za vratný skipas lyžař zaplatí v hlavní sezoně 850 korun. Pokud jej vrátí do dvou hodin, na pokladně mu vrátí 280 korun, pokud jej vrátí do čtyř hodin, dostane zpět 170 korun. Čtyřhodinové lyžování ho tak vyjde na 680 korun, dvouhodinové na 570 korun.

Přenosný rodičovský skipas budou moci využít partneři, kteří se střídají při hlídání dětí. Dosud si každý z rodičů musel koupit svou vlastní jízdenku, protože skipasy jsou nepřenosné. Rodičovský skipas bude stát v hlavní sezoně 900 korun. Děti do šesti let budou mít jízdné nadále zdarma. Zachována zůstane i cenově výhodnější kategorie junior a senior pro osoby do 18 a nad 60 let.

Před sezonou dalo středisko do zlepšení služeb v areálu a rozšíření sjezdovek 110 milionů korun. Investice šly do rozšíření sjezdovek a vybudování nových stravovacích zařízení a do nového objektu služeb u dolní stanice lanovky Hromovka. "Tyto nové investice se do určité míry odrazily i v cenách skipasů pro letošní zimní sezonu," uvedl ředitel skiareálu Čeněk Jílek.

Melida, která je společným podnikem slovenské společnosti Tatry mountain resorts (TMR) a české firmy SMMR ze skupiny Snowhill, má areál ve Špindlerově Mlýně ve dvacetiletém pronájmu. Pronajímatelem je společnost Skiareál Špindlerův Mlýn, kterou vlastní ČSTV a Svaz lyžařů.

Během pronájmu mají nájemci do modernizace střediska investovat 800 milionů korun. Hlavní investicí by mělo být lyžařské propojení areálů Svatý Petr a Medvědín. Součástí nájemní smlouvy je i opce na dalších 20 let. Společnost Skiareál má od Melidy získávat roční nájem 43,8 milionu Kč, který se bude zvyšovat podle inflace.

Zdeněk Rychtera jpt

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK