Ekospol: O prázdninách se v Praze prodalo přes tisíc nových bytů

01.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. října (ČTK) - Během 3. čtvrtletí se v Praze prodalo 1095 nových bytů, tj. meziročně o 114 více. Informovala o tom developerská společnost Ekospol, která developerský trh v hlavním městě dlouhodobě monitoruje.

Pokračuje tak letošní trend rekordních prodejů, když se za prvních devět měsíců letošního roku v hlavním městě prodalo celkem 3464 nových bytů.

"Předpokládám, že v letošním posledním čtvrtletí se prodá zhruba 1100 - 1200 nových bytů, tedy mírně méně než vloni za stejné období. Celkově by letošní prodeje mohly dosáhnout hranice 4700 prodaných bytů, záviset bude především na jediném - kolik dalších superlevných bytů se ještě objeví v nabídkách developerů," uvedl generální ředitel a předseda představenstva Ekospolu Evžen Korec, podle nějž celý trh letos meziročně vzroste zhruba o 14 až 17 procent.

Zatím největší zájem o nové byty po nástupu recese v roce 2008 má podle Korce tři příčiny. "Dlouhodobě rekordně nízké úroky hypoték, trend nákupů bytů za účelem investice a především širokou a neustále doplňovanou nabídku bytů v takzvaných superlevných projektech," podotkl Korec.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK