Vítkovice budou v Pákistánu modernizovat válcovnu

08.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 8. října (ČTK) - Skupina Vítkovice Machinery Group bude v Pákistánu modernizovat válcovnu za 32 milionů eur (818 milionů korun). Kontrakt je už podepsaný, pákistánská strana složila zálohu. ČTK to dnes na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně řekl Vlastimil Kaplarczyk, obchodní ředitel společnosti Vítkovice Mechanika, která má jednu z největších zakázek skupiny na starost.

Podle něj skupina začne na zakázce pracovat patrně začátkem listopadu. Stroje musí dodat do 18 měsíců. "Koncem příštího roku předpokládáme dodávky, montáž. Zprovoznění přijde na řadu v prvním a druhém kvartálu 2015," uvedl Kaplarczyk.

Vítkovice uzavřely kontrakt s pákistánskou společností WAH BRASS MILLS (PRIVATE) LIMITED. Rekonstrukce se týká válcovny mosazi a měděných slitin. Produkce válcovny se více než trojnásobně zvětší.

Vítkovice využijí modernizované zařízení, které bude doplněno o novou technologii pro zvýšení výroby mosazných pásů v požadované kvalitě a objemu. Požadavek na zvýšení výroby o 17.00 tun za rok znamená, že vzrostou nároky na tavicí a licí kapacitu. Skupina Vítkovice Machinery Group proto zmodernizuje čtyři stávající tavicí pece, které čeká generálka. Současně vzroste jejich užitný objem. Kromě toho vítkovická skupina dodá jednu novou tavicí pec.

"Vítkovice v tomto projektu porazily po třech letech příprav a vyjednávání konkurenty z Číny a Koreje," uvedl Kaplarczyk. Zařízení, které budou Vítkovice modernizovat, pochází z Československa a bez větších potíží fungovalo přibližně 40 let.

"Pákistán je pro nás perspektivním trhem se spoustou obchodních příležitostí, takže doufám, že právě vytvořený chodníček se časem promění v dálnici," uvedl Kaplarczyk. Na kontraktu Vítkovice pracovaly tři roky, nyní se dostal do finální fáze. Jen zabezpečení financování trvalo rok. Vítkovice plánují v Pákistánu také větší projekty na ocelárnu nebo elektrárnu.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK