V USA začne platit zákaz prodeje některých výrobků Samsung

08.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 8. října (ČTK) - Americká administrativa umožní, aby ve Spojených státech vstoupil v platnost zákaz prodeje těch výrobků jihokorejské společnosti Samsung Electronics, které porušují patenty amerického konkurenta Apple. Oznámil to dnes americký Úřad obchodního zmocněnce.

Americká Komise pro mezinárodní obchod (ITC) v srpnu dospěla k závěru, že některé starší chytré telefony a tablety firmy Samsung porušují části dvou patentů Applu. Současně zakázala Samsungu dovoz, prodej a distribuci těchto přístrojů. Americká vláda pak měla 60 dnů na to, aby tento zákaz vetovala.

V červnu ITC naopak zakázala Applu prodej některých starších telefonů iPhone a tabletů iPad, které porušují patenty Samsung. Tento zákaz však americké úřady vetovaly.

Apple a Samsung vedou od dubna 2011 řadu právních sporů ohledně patentů souvisejících s chytrými mobilními telefony a počítačovými tablety. Právní bitvu odstartoval Apple, když obvinil Samsung, že "otrocky" kopíruje jeho přístroje iPhone a iPad. Samsung na to reagoval žalobami na Apple.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK