Apple prý tento měsíc představí novou řadu tabletů iPad

09.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 9. října (ČTK) - Americký technologický gigant Apple představí 22. října nejnovější řadu svých populárních počítačových tabletů iPad. Informoval o tom internetový server AllThingsD s odvoláním na zdroje obeznámené s plány podniku.

Podle serveru se předpokládá, že tablety iPad páté generace budou lehčí a tenčí než jejich předchůdci. Měly by být vybaveny kvalitnějším fotoaparátem a novým procesorem A7.

Apple již minulý měsíc uvedl na trh nové mobilní telefony iPhone 5S a iPhone 5C. Přístroje se začaly prodávat v době, kdy se firma potýká s klesajícím tržním podílem a čelí kritice kvůli nedostatečným inovacím. Telefon iPhone 5S je pokročilejší verzí předchozího modelu iPhone 5. Apple zákazníkům nabídl i levnější iPhone 5C v plastovém provedení.

Apple v poslední době ztrácí podíl na trhu s tablety i s chytrými telefony, kde čím dál více zaostává za přístroji s konkurenčním operačním systémem Android. V letošním druhém čtvrtletí se podíl Applu na trhu s chytrými telefony podle výzkumné firmy IDC snížil na 13,2 procenta z 16,6 procenta před rokem. Na trhu s tablety klesl podíl firmy ještě výrazněji, a to na 32 procent z 60 procent před rokem.

pmh ank

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK