Samsung představil první chytrý telefon se zakřiveným displejem

09.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Soul 9. října (ČTK) - Jihokorejská společnost Samsung Electronics dnes jako první na světě představila první chytrý telefon se zakřiveným displejem. Telefon se jmenuje Galaxy Round a jeho obrazovka má úhlopříčku 5,7 palců (14,4 centimetru). Firma se tak přiblížila k výrobě zařízení s pružnými a nerozbitnými displeji.

"Zatím je však tento nový telefon pouze symbolickým produktem," podotkl jeden z analytiků makléřské společnosti Hana Daetoo Securities, jehož citovala agentura Reuters.

Nový telefon se bude zpočátku prodávat pouze v Jižní Koreji, jeho cena činí zhruba tisíc dolarů (téměř 19.000 Kč). Žádné rozhodnutí ohledně uvedení tohoto přístroje na další trhy zatím nepadlo.

Výrobci chytrých telefonů se nyní snaží pomocí nových zařízení čelit negativním dopadům zpomalení růstu celého trhu. Samsung minulý měsíc jako první z technologických gigantů představil svou verzi "chytrých" náramkových hodinek. Zařízení s názvem Galaxy Gear je vybaveno klasickým plochým displejem.

Americký rival Apple podle zpráv médií pracuje na chytrých hodinkách, které by mohly mít zakřivený displej. Jihokorejský konkurent LG Electronics hodlá podle zdrojů agentury Reuters představit chytrý telefon se zakřiveným displejem začátkem příštího měsíce.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK