ČT ode dneška rozšíří pokrytí nových stanic na 95 procent

09.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. října (ČTK) - Česká televize ode dneška rozšíří pokrytí nových stanic Déčko a kulturní stanice ČT art na 95 procent domácností. Uzavřela smlouvu s Českými Radiokomunikacemi. Radě ČT to dnes oznámil generální ředitel Petr Dvořák. ČT kvůli dosavadnímu neúplnému pokrytí programů, které spustila na konci prázdnin, čelila kritice diváků.

Česká televize bude kanály šířit prostřednictvím takzvaného třetího multiplexu, který provozují České Radiokomunikace. Dosud byly programy šířeny prostřednictvím regionální sítě, které jí podle ČT zajišťovaly pokytí 82,5 procenta domácností. Podle výpočtu Českého telekomunikačního úřadu dosahovalo začátkem srpna pokrytí těchto regionálních sítí 75,9 procenta obyvatel. Rozšíření na 95 procent populace ČT původně plánovala do dvou let.

Šéf České televize dnes zároveň uvedl, že televize poskytne návod, jak si mají diváci nové stanice na svých přijímačích naladit.

Česká televize spustila dětskou televizi ČT :D v sobotu 31. srpna spolu s kulturním programem ČT art. Na Déčko se poté měla přesunout většina dětských programů, zatímco na ČT2 mělo zůstat vysílání Večerníčku a ranní reprízy Kouzelné školky. Kvůli menší dostupnosti ale ČT dočasně některé pořady vrátila na ČT2, a to především oblíbené pásmo dětského vysílání v sobotu a v neděli mezi šestou a devátou hodinou ráno.

vju mol

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK