Křížem krážem po republice vlaky ČD a se slevou

17.08.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Doba prázdnin a dovolených se blíží ke konci. Je ale možné, že jste pořád nebyli na dovolené, nebo byste rádi ještě poznali pár koutů naší vlasti. A co se vydat na romantickou cestu po Česku vlakem? Na kolik vás takové putování přijde?

Téma tohoto týdne: Vlakem křížem krážem

Časové síťové jízdenky jsou k romantickým výletům napříč republikou přímo určené. Kdykoliv vysednout, kdykoliv nastoupit, nestarat se o nic jen cestovat a prohlížet si krajinu. Minulý rok o prázdninách došlo u všech poskytovaných slev Českých drah k přímo turbulentním změnám. Letos žádná "cenová bouře" nebyla, ale zopakování výhod této slevy jistě přijde vhod.

Síťová jízdenka se prodává pro libovolné jízdy po tratích celé sítě ČD. Pro 1. a 2. vozovou třídu se prodávají tyto přenosné síťové jízdenky:

  • dvoudenní
  • týdenní
  • měsíční
  • čtvrtletní (tříměsíční)

Pouze pro 2. vozovou třídu se prodávají tyto síťové jízdenky:

  • nepřenosná roční Senior (70+)
  • přenosné v modifikacích dvoudenní, týdenní, měsíční a čtvrtletní pro držitele Junior pasu, Junior pasu-ISIC, studentské karty ISIC a pro psy

Kde lze síťové jízdenky zakoupit
Síťové jízdenky se vydávají elektronicky a lze je zakoupit ve výdejnách jízdenek ČD vybavených zařízením pro elektronický výdej jízdních dokladů. Dvoudenní síťové jízdenky prodávají všechny výdejny jízdenek a průvodčí ve vlaku.

Co je třeba ještě vědět
Síťové jízdenky dvoudenní, týdenní, měsíční a čtvrtletní se prodávají jako přenosné, to znamená, že v době platnosti je mohou používat různí cestující.

Ušetříte na příplatku!
Cestující, kteří si zakoupí dvoudenní, týdenní, měsíční nebo čtvrtletní síťovou jízdenkou neplatí ve vlacích vyšší kvality EC a IC předepsaný příplatek, čímž se výhodnost tohoto dokladu ještě více znásobí.


Tabulka: Přehled cen síťových jízdenek ČD

Tip pro Vás
kromě výše uvedených celosíťových jízdenek lze denně využít nabídky regionální síťové jízdenky v Libereckém a Ústeckém kraji LIBNET+ nebo víkendovou síťovou jízdenku pro společnou jízdu až pěti spolucestujících SONE+. Na tyto síťové jízdenky se ptejte ve výdejnách ČD.

Zdroj: České dráhy
Další finanční tipy a triky najdete na stránce http://www.finance.cz/aktuality

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky