Koruna koriguje středeční ztráty, k euru posílila o 4 hal.

10.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. října (ČTK) - Koruna dnes dopoledne umazala část svých středečních ztrát k oběma světovým měnám. Po 10:30 se obchodovala k euru na 25,55 Kč/EUR, proti středečnímu závěru tak byla silnější o čtyři haléře. K dolaru posílila o dva haléře na 18,91 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Ve středu koruna ztratila po zveřejnění informací o zářijové inflaci, dnes se žádná nová data z české ekonomiky nečekají. "Stále je tu ale možnost vystoupení některého z centrálních bankéřů, poté co nízká inflace dodala hrozbě intervencí znovu na síle. Koruna by v takovém případě měla oslabit a vracet zisky, které přišly po posledním jednání bankovní rady," uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk a doplnil, že naopak pro posílení je prostor velmi omezený, a to i v případě pozitivního vývoje ve světě a absence komentářů z České národní banky.

Podobně jako koruna dnes posílily i zlotý a forint. Podle Vlka jeden z maďarských centrálních bankéřů dnes sice vystoupil s komentářem, ve kterém podporuje další snižování sazeb, a rovněž uvedl, že dříve naznačené dno 3,0 až 3,5 procenta nemusí být pro sazby limitem, forintu to však nijak neuškodilo. Z Polska žádné podstatné zprávy nejsou, doplnil analytik.

Euro k dolaru dnes stagnuje na středečních 1,3517 USD/EUR.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK