Týden: Generální ředitel Novy Andruško byl odvolán z funkce

14.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. října (ČTK) - Generální ředitel televize Nova Jan Andruško byl odvolán z funkce. Informaci serveru Týden.cz potvrdil zdroj ČTK. Nova zprávu nekomentovala. ČTK zjišťuje reakci vlastníka, společnosti Central European Media Enterprises (CME). Andruško vedl Novu od ledna 2011. Podle serveru Týden.cz se vedení CME k odvolání vyjádří zřejmě odpoledne.

Odchod šéfa Novy je pokračováním personálních změn, které se v CME odehrály v posledních měsících. Zatím nejvýznamnější byl oznámený odchod prezidenta a generálního ředitele CME Adriana Sarbua, kterého ve vedení vystřídali Christoph Mainusch a Michael Del Nin, pocházející z prostředí největšího akcionáře Time Warner. Na konci září následovala výměna také na postu šéfky slovenské televize Markíza, kde dosavadní ředitelku Zuzanu Ťapákovou vystřídal Matthias Settele.

Andruško byl v čele tuzemské nejsledovanější televize od roku 2011, předtím s Novou spolupracoval jako právní expert. Andruško byl jedním ze zakládajících společníků advokátní kanceláře Kotrlík Bourgeault Andruško (KBA), kde se zaměřoval na oblast fúzí a akvizic, mediálního práva a telekomunikací, otázek soutěžního práva, mezinárodní arbitráže a obchodních sporů.

Do skupiny Nova vedle hlavní stanice patří také Nova Cinema, Nova Sport. Fanda, Telka, Smíchov a české verze hudební stanice MTV.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK