www.finance.cz radikálně akcelerují

29.11.2000 | , Finance.cz
Press centrum


(Brno,25.9.2001) Od 25.9.2001 si mohou uživatelé internetu vychutnat jeden z nejrychlejších přístupů na webové stránky o firemních a rodinných financích v České republice. Nezávislý finanční server www.finance.cz byl totiž akcelerován pomocí nejnovějších technologií, aby potenciálním návštěvníkům nabídl informace v co nejkratším čase a také proto, aby mohla být tento měsíc zprovozněna unikátní služba.

Dne 29.11.2000 byla dokončena razantní akcelerace webových stránek. Každému uživateli se stránky načtou ve velmi krátkém čase a to i přes to, že server obsahuje velmi rozsáhlé informační databáze o velikosti téměř 450 megabajtů.

Hardwarové posílení vychází z předpokladu, že úspěšný účastník bitvy o první místo mezi českými finančními servery musí poskytnout uživatelům nejen aktuální, srozumitelné a snadno vyhledatelné informace, ale také je co nejrychleji dopravit k uživateli. Dalším důvodem pro investici do akcelerace byla příprava na spuštění nové služby, která obsahem a rozsahem nebude mít v České republice obdoby.

Společnost připravuje další radikální akceleraci webu, která by měla proběhnout v průběhu příštího roku. Rozvoj serveru je možné financovat díky vstupu švýcarského investora Martina Saidlera do společnosti FINANCE.EU, která provozuje www.finance.cz.

,,Připojení k internetu přestává být výsadou firem. Informace o zhodnocení svých peněz hledá čím dál více lidí i ze svých domovů. Neznám větší bezmoc, než když si připojení k internetu platíte a informace se načítají tak pomalu, že se vám spíše vyplatí si informaci sehnat telefonicky. My jsme investovali mnoho peněz, aby náš uživatel zmíněný pocit nikdy nepoznal“ přibližuje slabiny českého internetu Ing. Pavel Manhalter, výkonný ředitel FINANCE.EU, která server provozuje. Ing. Pavel Manhalter pokračuje ,,v prosinci tohoto roku spustíme unikátní on-line službu, která je velmi náročná na zatížení hardwaru. I to byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli pro radikální inovaci, která pochopitelně není poslední“.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum