Novým šéfem nových médií v ČT se stal Pavel Kohout

14.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. října (ČTK) - Vedoucím nových médií České televize se dnes stal Pavel Kohout. Do televize přišel ze společnosti Prima Online, kde působil jako vedoucí vývojového oddělení. Ve funkci vystřídal Petra Svatoše, který byl řízením dočasně pověřen po odvolání Pavlíny Kvapilové. ČTK o tom dnes v tiskové zprávě informovala Česká televize.

Kohout má za sebou zkušenost s vedením oddělení internetu v FTV Prima. V předchozích letech působil také jako ředitel softwarové společnosti a v roce 1996 stál u zrodu první české multimediální encyklopedie na CD-ROM. "Svůj nástup do České televize vnímám jako profesní posun i jako výzvu," uvedl Kohout. "Rostou technologické možnosti, vznikají nové formy sledování vysílání a nová očekávání diváků. Těším se na to, že budu moci v České televizi přispět k dalšímu rozvoji těchto platforem," dodal v tiskové zprávě.

"Jsem rád, že do našeho týmu přichází odborník, který má s propojováním televizního vysílání a mimotelevizních platforem dlouholeté zkušenosti a je pro mě zárukou, že Česká televize bude ve svém náskoku v propojování standardních televizních technologií a nových médií pokračovat," poznamenal generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Svatoš, který pozici zastával po zářijovém odvolání tehdejší šéfky Kvapilové, v České televizi zůstává na pozici vedoucího Internetu, na níž do té doby působil.

Kvapilová byla z funkce odvolána po prázdninách v souvislosti s jejím otevřeným prohlášením, ve kterém upozornila na údajně netransparentní převedení moderátorky Daniely Drtinové do jiného pořadu. Generální ředitel ČT tehdy mimo jiné uvedl, že má "zásadně rozdílný pohled na spolupráci v týmu" a s Kvapilovou se nedohodl na obsazení žádné jiné pozice.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK