Týden.cz: Skupina Synot loni zvýšila zisk na 828 milionů Kč

14.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Uherské Hradiště 14. října (ČTK) - Skupina Synot v loňském roce zvýšila zisk na zhruba 828 milionů korun, když v roce 2011 měla provozní hospodářský výsledek 700,8 milionu korun. Serveru Týden.cz to řekl zakladatel holdingu Ivo Valenta. Letos českou část skupiny Synot podle serveru ovlivní přísnější regulace videoloterijních terminálů ze strany obcí, což umožnil verdikt Ústavního soudu.

Výsledky za loňský rok hodnotí Valenta jako dobré, plánoval prý ale lepší. "V rámci celého holdingu jsme v roce 2012 dosáhli obratu ve výši 12,5 miliardy korun, což je proti předešlému roku mírný nárůst," řekl serveru Valenta. Předloni obrat všech společností holdingu činil 11,7 miliardy korun.

Podle Valenty bylo rozhodnutí ústavních soudců o regulaci videoloterijních terminálů "špatné a neprofesionální". Ztráty na českém trhu skupina plánuje nahradit na zahraničních trzích, kam expanduje. Působí například na Slovensku, Polsku, Lotyšsku, Ukrajině, Albánii a Kosovu.

Za první pololetí měl český Synot o téměř 60 milionů nižší zisk, což není malé číslo, dodal Valenta. Zisk za prvních šest měsíců byl přibližně 200 milionů korun.

Synot zaměstnává v Česku asi 700 lidí. Zakládající a řídící organizací holdingu Synot je firma Synot W, která vznikla v roce 1991. V Česku patří k největším distributorům loterijních zařízení, výherních automatů i videoloterijních terminálů. Právě loterijní průmysl tvoří jádro podnikání holdingu, Synot provozuje například i kurzové sázení.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK