Volba FINANCE.EU padla na frankfurtskou burzu

24.11.2000 | , Finance.cz
Press centrum


) Společnost FINANCE.EU, která je mimo jiné provozovatelem nezávislého finančního serveru www.finance.cz, se rozhodla svoji primární emisi umístit na frankfurtské burze. Z důvodu svého posílení před vstupem na kapitálový trh odkoupily FINANCE.EU poradenskou finanční společnost FiM – finanční marketing. V akvizicích dalších perspektivních finančních společností hodlají FINANCE.EU brzy pokračovat. V oblasti služeb FINANCE.EU připravují na serveru www.finance.cz do konce roku spuštění služby pro on - line sledování kapitálového trhu. Tato nová služba co do kvality a rozsahu nebude mít v České republice obdoby.

Finanční analytici, kteří budou pomáhat společnosti FINANCE.EU při úpisu akcií na burze, doporučili managementu firmy pro tento úpis frankfurtskou burzu. Ta byla zvolena především proto, že jeden z vlastníků FINANCE.EU, úspěšný švýcarský investor Martin Saidler a jeho poradci mají bohaté zkušenosti s úpisy cenných papírů právě na této burze.

FINANCE.EU z důvodu přípravy na primární emisi začala kapitálově posilovat nákupem dalších perspektivních společností. První z nich je FiM – finanční marketing, který byl založen v roce 1997 Markem Polanem a Michalem Pyšíkem. Tato společnost poskytuje nezávislé finanční poradenství a proto je profit firmy tvořen platbami klientů za poradenství a nikoliv provizemi za prodané produkty. Předpokládaný obrat FIM – finanční marketing za tento rok činí 20 mil. Kč, v příštím roce vlastníci firmy očekávají zdvojnásobení obratu.

Ke zvýšení atraktivity FINANCE.EU pro případné investory je podle managementu FINANCE.EU potřeba i stálá inovace služeb jednotlivých dceřinných společností. Z tohoto důvodu FINANCE.EU v příštím roce investují 100 mil. Kč do vývoje internetových aplikací především pro on -line obchodování. Do konce roku na www.finance.cz proběhne spuštění systému pro on-line sledování kapitálového trhu, který kvalitou a rozsahem nebude mít v České republice obdoby. Server www.finance.cz také změní design stránek dle připomínek poradců zahraničního spolumajitele Martina Saidlera a uživatelů tohoto webu.

,,Z FINANCE.EU chceme udělat silnou finanční společnost, která bude poskytovat nejen špičkové služby na internetu, ale bude mít stabilní zázemí v tzv. kamenných společnostech. Prorůstání dot com společností a klasických společností je trendem, který je potřeba respektovat“ říká ke strategii FINANCE.EU Martin Saidler a dodává ,,V akvizicích a zakládání dalších perspektivních dceřinných společností chceme v blízké době pokračovat“.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum